kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ümit son olsun


"Ü. Davala'nın Milan'a gidişine çok üzüldüm. Ama artık daha fazla kaybı kaldıramayız.""Abartmayın. Sadece 10 futbolcusunu kaybetmiş bir takımla 500 milyon $'lık Lazio'yu yendik.""Stankoviç'e önlem almamışım. Zoff'u da Sergen'i unuttuğu için eleştirsinler o zaman."

"Yerini Berkant alacak"
Galatasaray Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ümit Davala'nın da takımdan ayrılmasından sonra yönetime net mesajlar gönderdi: "Ümit Davala'nın gidişine çok üzüldüm. Ama o bu takımdan giden son futbolcu oldu. Artık kimse gitmeyecek. Daha fazla kaybı kaldıramayız." Lucescu, Ümit'in yerinde Berkant'ı oynatacağını belirterek, "Hem güçlü, hem hızlı, hem de mücadele ediyor. Sadece biraz daha takım oyununu adapte olmalı. Kendine oynamayı seviyor. Ama daha genç. Her şeyi öğrenecek. Ondan çok umutluyum. Ofansif yönünün yanında defansif yönünü de geliştirmesi gerekiyor" diye konuştu

"Övgülere şaşırdım"
Lazio maçı sonrası kendisine yönelik övgüleri şaşkınlıkla karşıladığını vurgulayan Romen teknik adam, "Şimdi konuşmayacağım. Çünkü herkes 'İşte; bu anı bekliyordu. Kazandı, konuşuyor' diyecek. Hayır biz sadece işimizi yaptık. Ama böyle bir maçı kazanınca 'Büyük hoca' naralarını duymak beni şaşırtıyor. Ben kendimi de futbolcularımı da biliyorum. Bizi abartmayın. Ne yaptık ki? Sadece 10 futbolcusunu kaybetmiş bir takımla 500 milyon dolarlık Lazio'yu yendik. Niye bu kadar büyütüyorsunuz! Geçen sene de Deportivo, Rangers, Monaco, Real Madrid, Milan ve PSG'yi yenmiştik. Yapmadığımız bir şeyi yapmadık" açıklamasını yaptı.

"Zoff'u da eleştirsinler"
Lucescu, karşılaşmanın ikinci devresinde oyuna giren Stankoviç'e önlem almadığı şeklindeki eleştirilere de "Stankoviç iyi oynadı ama bu kendi yeteneğinden değil bizim yorulmamızdan kaynaklandı. Onun önünü kapatacak olan Hasan ilk yarı mükemmel oynamış, çok koşmuştu. Stankoviç girdiğinde ise yorulmuştu. Hakan Ünsal da 2 ay sonra ilk kez oynadı. Sakatlığı daha yeni atlatıyor. Önlemimiz vardı ama yorgunduk. Bu eleştiriyi getirenler 'Sergen'e neden önlem almadı?' diye Zoff'u da eleştirebilir" ifadesini kullandı

"Galibiyete alışıyoruz"
Lazio karşısında alınan galibiyetin çok önemli ve değerli olduğunu belirten Lucescu, "Planımız evimizdeki maçları kazanmak üzerine kurulu. Futbolcularım verdiğim taktiğe sonuna kadar uydu. İşin ciddiyetini iyi anlamışlardı. Ona göre oynadık. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Geçiş dönemi yaşıyoruz. Bu arada kazanmak çok önemlidir. Takıma yaşama sevinci katar. Hırs ve kazanma azmi verir. İnsanlar alıştıkları şeyleri yaparlar. Bu takımda kazanmak alışkanlık yaratmalı" diye konuştu.

Kaptan ve Ümit Karan yolcu etti
Ümit Davala, Milan'a imza atmak için Milano'ya uçtu

Teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Milan'a imza atmak için dün sabah Milano'ya uçan Ümit Davala'yı G.Saray Kaptanı Bülent Korkmaz ve Ümit Karan uğurladı. G.Saray'a Şampiyonlar Ligi ve Türkiye'de başarılar dileyen Ümit Davala, "Yeni bir sayfa açıyorum. İnşallah İtalya'da başarılı olurum" dedi. Bülent de, "Ümit İtalya'da bizi en iyi şekilde temsil edecektir" diye konuştu.

Milli futbolcu, internet'teki http://www.umitdavala.com sitesinden de taraftarlar için bir veda mesajı yayınladı.

İşte Ümit'in veda mesajı
Şu anda hissettiklerimi anlatmak mümkün değil. Bu duyguyu yaşamak gerekir. Taraftarlarımızın Lazio maçı sonrası beni uğurlama şeklini hayatım boyunca unutmayacağım. Sahada tur atarken bu formayla yaşadıklarım gözümün önünden bir film şeridi gibi geçiyordu. Kolay kolay ağlayan biri olmadığım halde gözyaşlarıma hakim olamadım. Galatasaray'ı, Ali Sami Yen Stadı'nı ve taraftarlarımızı asla unutmayacağım.

Soyunma odasına girdiğimde daha da hüzünlendim. Takım arkadaşlarım galibiyeti kutlayacakları yerde beni uğurluyorlardı. Arkadaşlarımın da en az benim kadar üzgün oldukları gözlerinden ve ses tonlarından belli oluyordu. Onları da çok seviyorum. Onlarla yaşadığım güzel günleri hiçbir zaman unutmayacağım. Bir gün yine bu formayı giyeceğimi ve bu forma altında futbola veda edeceğimi umuyorum.

GÖKMEN ÖZDEMİR

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır