kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Başbakana yargı yolu kolaylaşıyor


MHP yönetimi, Meclis'teki partilerin üzerinde mutabakat sağladıkları 37 maddelik anayasa değişiklik paketine, Anayasa'nın 83 ve 100. maddelerinde değişiklik teklifinin eklenmesi için teklif hazırladı.
MHP Grubu'nca imzaya açılan değişiklik teklifi için 10 imza tamamlandı. Değişiklikle başbakan ve bakanlara da suçlarından dolayı yargılama yolu açılarak, dokunulmazlıklarının kaldırılması isteniyor. Değişiklik teklifi şöyle:

MADDE 100 DEĞİŞİKLİĞİ: Başbakan ve bakanlar hakkında TBMM üye tam sayısının en az onda birinin vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir. Meclis, soruşturma açılmasına karar verirse hukukçu vekillerden 5 ve Yargıtay'dan 5 kişi olmak üzere on kişiden oluşan bir soruşturma komisyonu kurulur. Ağır cezayı gerektiren cürümlerde suçüstü hali ile zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, inancı veya görevi kötüye kullanma, kaçakçılık, resmi ihale ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı başbakan ve bakanların sorguya çekilip, yargılanması için Meclis'in kararı aranmaz.

MADDE 83 DEĞİŞİKLİĞİ: TBMM üyeleri Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden, Meclis'te ileri sürdükleri düşüncelerinden dolayı sorumlu tutulamaz. Seçim sonrası ya da öncesinde suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili Meclis kararı olmadan tutulamaz, sorguya çekilemez, yargılanamaz. Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruşturulmasına başlanılmış olmak kaydıyla Anayasa'nın 14. maddesindeki durumlar bu hükmün dışındadır.

Nevin BİLGİN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır