kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

CIA ile FBI sınıfta kaldı


Amerika'da yaşanan asrın faciası, Türkiye'nin istihbarat politikalarında kökten değişiklik yolunu açtı
ABD'de yaşanan terör faciası, Türkiye'nin terörle mücadele ve istihbarat politikalarında kökten değişiklik yolunu açtı. MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile görüştükten sonra Bakanlar Kurulu'na katılan Başbakan Bülent Ecevit, uçaklı intihar saldırısıyla terörün yeni bir boyut kazandığını belirterek, politika değişikliğinin ilk sinyalini verdi. Başbakan Ecevit, başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulunun yaklaşık 1.5 saat süren toplantısında, sadece ABD'deki terör eylemi görüşülürken, Türkiye'nin bundan nasıl bir ders çıkaracağı sorusuna yanıt arandı. Ecevit, uçaklı intihar saldırılarının dünyada terörün nitelik değiştirdiğini ve terörle mücadelede yeni yöntemlere gereksinim duyulduğunu gösterdiğini anlatırken, Türkiye'deki istihbarat faaliyetlerinin de bundan sonra yeni terör eylemlerine göre yapılması, istihbarat birimlerinin yeniden yapılandırılması gerekliliği üzerinde durdu.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz da ABD'deki eylemi dünya tarihinin karşılaştığı en vahşi terör eylemi olarak nitelendirirken, bu eylemin yeni dünya düzeninin şekillenmesinde mihenk taşı oluşturacağını, Türkiye'nin buna hazırlıklı olması ve gerekli her türlü tedbirleri alması gerektiğini söyledi. Yılmaz şöyle devam etti:

ABD BİR GÜNDE VERDİ
"Dünya bu olayla birlikte Türkiye'nin özellikle terör konusunda bugüne kadar yaptığı mücadele ve çalışmanın ne kadar isabetli olduğunu anlamıştır. Keşke tüm dünya bunu böyle elim bir olayla değil de bizim anlattıklarımızla bu noktaya gelseydi. PKK ve DHKP-C gibi örgütler sadece Türkiye'ye değil dünyaya da zarar verici örgütlerdir. Bu olay bunu anlatmak için iyi bir fırsattır. Türkiye'nin 20 yıldan beri terörden neler çektiğini, şimdi daha iyi anlamışlardır. Türkiye'nin 20 yılda verdiği şehidi Amerika bir günde verdi. Vahşi terör eylemlerine karşı ülkeler arasındaki terörle mücadele dayanışması daha kapsamlı bir şekilde yapılmalıdır."

TÜR POLİSİ TECRÜBELİ
Böylesine büyük çaplı bir eylemi daha önce haber alamadığı için eleştirilen FBI ve CIA, Bakanlar Kurulu'nun gündemine girdi.

Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, CIA ve FBI'ın böyle bir eylemden haberdar olmamasına anlam veremediğini belirterek, Türk polisinin yıllardır terörle mücadele etmesinden dolayı daha tecrübeli olduğunu söyledi. Taksim'deki intihar saldırısında polisin büyük başarı gösterdiğini anlattı.

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen de Taksim'deki patlamada Türk polisinin başarılı olduğunu anlatarak, şöyle dedi:

"İntihar saldırısını düzenleyen terör örgütü üyesi Uğur Bülbül'ün böyle bir eylem yapacağı istihbaratını daha önce almıştık. Polis bu şahsı sürekli izliyordu. Olay günü de izleniyordu. Eyleme kalkışacağı anlaşıldığı sırada polis arkadaşımız büyük bir fedakarlık yaparak teröristi etkisiz hale getirmeye çalışmıştır. Bu mücadelesiyle çok sayıda polisin ve vatandaşımızın can kaybını önlemiştir. Patlama sonucunda DNA testi ve parmak izinden hareketle kısa sürede teröristin kimliği belirlenmiştir." Keçeciler, toplantıda, NATO'ya terörle mücadele görevi verilmesi önerisinde bulundu. Soğuk savaş döneminde NATO'nun Doğu Blokuna karşı kurulduğunu ancak bu tehlikelerin artık fiilen ortadan kalktığını anlattı ve bu nedenle NATO'ya bağlı düzenli orduların terörizmle mücadele konusunda eğitilmesini önerdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır