kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Tura dev adım

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başladı. İşin güzeli, bu puanlar Lazio'dan alındı... Gruptan iki takım çıkacak. Sahanda 9 puan aldın mı, % 90 ilk ikiye girersin. G.Saray, grubun 1 numaralı takımından 3 puan aldı. Hatta kadroya bakarsan, turnuvanın favorilerinden birinden aldı. Öbür maçta Fransa Ligi'nde galibiyeti olmayan sonuncu Nantes, PSV'yi dörtledi. Demek ki, PSV de Dünya Kupası'ndan elenen Hollanda gibi ne zaman geri döneceği belli olmayan bir efsane olmuş. O zaman bu üç puan, G.Saray için ikinci tur kapısının hem de fena halde açılması demektir.

* Bu galibiyeti bekliyor muydunuz?

Ligin Avrupa için ölçü olmadığını 15 yıldır söylüyorum. Pazartesi akşamı, "Antalya maçını ölçü almayın. G.Saray, Lazio'yu yenmeli" dedim. Kehanet falan değil. Bu yıl G.Saray'ın ne kadar sorunu varsa, Lazio'nun da var. Ama G.Saray'ın UEFA Şampiyonu unvanı ve İtalyanlar'a karşı peş peşe başarılarıyla Lazio üzerinde bir baskı kuracağı; maçın Ali Sami Yen'de oluşu... Bizim işi götürmemiz gerek. Buydu çıkış noktam.

* Lucescu'ya büyük övgüler var.

Lucescu, G.Saray'daki en başarılı maçlarından birini yönetti. Zaten "Bu oyuncuları niye bana sormadan aldınız?" diye elini masaya vurduğu andan itibaren, Türkiye'de ilk defa lider olma görüntüsüne girmişti. Emrivaki transferleri Antalya maçında oynatmadı. Lazio karşısında ilk 11'e almadı. Futbolcularının hocalarına güvenlerini de arttırdı. Böylece G.Saray UEFA Kupası'nı getiren ruha ulaşmış bir görüntüde oynadı.

Lucescu'ya iki eleştirim var. Bir, G.Saray Stam gibi kulelerin olduğu Lazio defansına doldur-boşalt oynadı. Onlarca akın, pozisyon bile yaratmadan bu kulelerden döndü. Lucescu, "Topu yere indirin" diyemedi. Yerden ilk ve tek akını 79'da yaptık. 1-0 öne geçtik. Golü geciktirmek de acaba Lucescu'nun taktiği miydi? Olur a! "Erken atarsak, Lazio rölanti oyunu bırakıp, gözükara üzerimize gelebilir. Aman gelmesinler." Şaka gibi, ama bu da bir senaryo.

İkinci hatası; Stankoviç oyuna girince çok tehlikeli akınlar kurmaya başladı. Bu anda, Stankoviç ile birebir oynayacak, onu sahada rahatsız edecek bir iç ya da dış taktik değişikliği bekledim. Lucescu, Suat'ın yerine markaj özelliği olmayan Berkant'ı aldı. Berkant, özellikle kazanmak için oynadığımız maçların başından itibaren ileriye dönük orta saha olarak oynaması gereken bir futbolcu. Ama Stankoviç'i boş bıraktı. Bunu çok pahalı ödeyebilirdik.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır