kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Saçlarımı geri verin


Taksim'deki bombalı saldırıda yaralanan Burcu, hastane odasından haykırdı: Saçlarımı geri verin
Taksim Gümüşsuyu'ndaki bombalı intihar saldırısında yaralanan üniversite öğrencisi Burcu Koray'ın tedavisi sürüyor. Hastanede kızını yalnız bırakmayan anne Sibel Günel, olay günü kızı Burcu'nun arkadaşı Cem Ersal'la birlikte olduğunu belirterek yaşananları şöyle anlattı: "Burcu o gün ince elbiseler giymişti. Bu nedenle bedeni bir anda alev alev yanmış. Saçları uzun olduğu için alevler bütün vücudunu sarmış. Kızım alevler içinde can çekişirken arkadaşı Cem'i aramış. Bir süre sonra birbirlerini bulmuşlar ve yerlerde sürüklene sürüklene Alman Hastanesi'ne gelmişler." Burcu'nun vücudunda ikinci dereceden yanıklar bulunduğunu belirten Sibel Günel, "Yanıkları tedavi ettirebiliriz. Umarım bir iz kalmaz. Ama bomba travmasını unutması mümkün değil. Okul birincisi kızımın hayata nasıl tutunacağını merak ediyorum. Bu psikolojiyi atlatması güç. Bu olay hepimizi, en çok da kızımı üzdü" dedi.

Seyhan SEVİNÇ

'Bekle aslanım ben de geleceğim'
Taksim'deki intihar saldırısında şehit olan polis memuru Tuncay Karakaş, memleketi Samsun'da gözyaşlarıyla uğurlandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törende şehit polis Tuncay'ın yakınlarının feryatları herkesi ağlattı. Mesleğe başlar başlamaz büyük bir aşkla evlendiği 3 aylık eşi Mine'yi de gözüyaşlı bırakan Karakaş'ın cenaze töreninde gurur ve gözyaşı birbirine karıştı. Acılı eş Mine Karakaş, eşinin tabutuna sarılıp öperek "Aslanım bekle, fazla geçmez ben de gelirim" diye ağlayarak baygınlık geçirdi. Karakaş'ın annesi Rediye Karakaş'ı Emniyet Müdürü Mustafa Aydın teselli etmeye çalıştıysa da acılı anne, oğlunun tabutuna kapanarak "Albayraklı damadım" diye haykırdı. Karakaş, Şehitlik Mezarlığında toprağa verildi.

Anne Yılmaz'dan şehit polis ailelerine yardım
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz, Taksim'deki intihar saldırısında şehit olan polislerin ailelerine verilmek üzere 1 milyar lira yardım yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, paranın şehit polis memurları Halil İbrahim Doğan ve Tuncay Karataş'ın ailelerine verildiği kaydedildi. Bu arada şehit ailelerine Sosyal Yardım Fonu'ndan 3'er milyar lira, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'ndan da birer buçuk milyar lira yardım yapıldığı kaydedildi.

Dehşetin adı: TNT
Gümüşsuyu'ndaki Çevik Kuvvet noktasına düzenlenen intihar saldırısından sonra olay yerinde inceleme yapan polisler, buldukları bomba parçaları üzerindeki araştırmayı tamamladı. Haliç'ten bile duyulan ve geniş bir çevreyi etkileyen patlamada, ana maddesi TNT kalıpları olan bomba kullanıldığı belirlendi.

GÖMLEĞİNİN ALTINA GİZLEDİ
Uzmanlar, terörist Uğur Bülbül'ün vücuduna sardığı bombanın 1.5 kiloluk TNT kalıbı ve dinamit lokumları ile hazırlandığını, elektrik düzeneği ile desteklendiğini belirledi. Bombanın, Bülbül'ün gömleğinin altına gizlendiği anlaşıldı. Bülbül'ün amacının bombayı, 50 polis memurunun arasına girince patlatarak daha fazla can kaybına yol açmak olduğu, ancak paniğe kapılarak acele davrandığı kaydedildi.

ÖLÜMÜNE BEKLEYİŞ
Gümüşsuyu'ndaki intihar saldırısı sırasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Avustralyalı turist Amanda Rigg, tüm müdahalelere rağmen bitkisel hayata girdi. Patlama sonrasında sol kolu kopan, yüzünün yarısı ve akciğeri parçalanan Rigg'in başında nişanlısı Murat Canpolat ve Avustralya Konsolosluğu yetkilileri nöbet tutuyor. Ancak doktorlar, genç kızın yaşamasının çok güç olduğunu kaydediyor.

Ayla ÖZCAN - Safiye GÖREN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır