kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sabancı'dan duygusal basın toplantısı


Özdemir Sabancı suikastının faillerinden biri olan Fehriye Erdal'ın serbest kallması halinde Sabancı Ailesi, AİHM'e başvuracak
Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına ilişkin karar bugün açıklanıyor. Yüksek Hakimler Kurulu'ndan oluşan Danıştay Mahkemesi, yargılamanın Belçika yasalarına göre mümkün olup olmadığını karara bağlayacak.

Bu kritik gün öncesi Brüksel'de hem Erdal'ın avukatları hem de Özdemir Sabancı'nın oğlu Demir Sabancı basın toplantısı düzenledi.

PEŞİNİ BIRAKMAYIZ
DHKP-C militanı Avusturyalı Sandra Bakutz'un gazeteci kimliği ile girerek sabote etmeye kalktığı Demir Sabancı'nın basın toplantısında duygusal anlar yaşandı. Sabancı, avukatları Fernand Schmitz, Nathalie Buisseret ve Vehbi Kahveci ile birlikte düzenlediği toplantıda konuşurken, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. 5 yıl 9 aydır acı içinde yaşadıklarını söyleyen oğul Sabancı, Belçika'nın Fehriye Erdal konusundaki tutumunu doğru bulmadıklarını ve bir teröristin iade edilmemesinin çok yanlış olduğunu anlattı. Belçika adaletine hala inandığını belirten Sabancı, bugünkü kararda Belçika'nın teröre karşı olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi. Belçika'nın artık teröristlere destek vermemesini ve Fehriye Erdal'ı yargılayarak cezalandırmasını isteyen Sabancı, aleyhlerine çıkacak bir kararda temyize gideceklerini, babasının haklarını sonuna kadar savunacağını vurguladı. Sabancı, Belçika'da bir sonuç almamaları halinde, Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini sözlerine ekledi.

"Fehriye'ye Özgürlük Komitesi" adı altında basın toplantısı düzenleyen Erdal'ın avukatları Jan Fermon ve Paul Bekaert ise , Erdal'ın Belçika'da yaşadığını ve iltica talebinden dolayı bir evde gözaltında tutulduğunu söylediler. Avukatlar, Fehriye Erdal aleyinde çıkabilecek herhangi bir karara karşı temyize gideceklerini bildirdiler.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır