kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yiğitgüden'e dava


Kanadoğlu, devlet memurluğu dokunulmazlığını kaldırttığı Enerji Bakanlığı Müsteşarı Yurdakul Yiğitgüden hakkında ilk davayı açarak 1-3 yıl hapsini istedi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Aktaş ve Kayseri Elektrik A.Ş ile TEAŞ arasında yapılan mahsuplaşmalarda kamunun zarara uğratıldığı gerekçesiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Yurdakul Yiğitgüden hakkında dava açtı. Kanadoğlu, Yiğitgüden hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis istedi.

Kanadoğlu, devlet memuru dokunulmazlığı bulunan Yiğitgüden hakkında dava açabilmek için Enerji Bakanı Zeki Çakan'dan izin istemiş, bakan izin vermeyince de Danıştay 2. Dairesi'ne başvurmuştu. Sonunda Danıştay'dan dava iznini alan Kanadoğlu, Yiğitgüden hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak, davayı açtı. Kanadoğlu, 5 sayfadan oluşan iddianameyi dün Yargıtay 4. Ceza Dairesi'ne gönderdi.

AF KAPSAMINA GİRMEZ
İddianamede, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun çeşitli tarihlerdeki raporlarına atıfta bulunularak Yiğitgüden'in kasten yüklü miktarda kamu alacağının Aktaş ve Kayseri Elektrik AŞ üzerinde kalmasına meydan vermekle, yasalara ve yazılı hukuka aykırı davrandığı ve devleti 25.1 trilyon lira zarara uğrattığı belirtildi. TEAŞ ile Aktaş ve Kayseri Elektrik A.Ş. arasında 1990-1996 yılları mahsuplaşmalarının yapılmadığı belirtilen iddianamede, mahsuplaşmaların gecikmesinin yüklü miktardaki kamu alacağının özel şirketler üzerinde kalması sonucunu doğurduğu hatırlatıldı. İddianamede, "Sanık Müsteşar, kamu zararının doğmasını önlemediği için görevini kötüye kullanmıştır" denildi.

İddianamede, Yiğitgüden'in görevini kötüye kullanmasının son Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun düzenlediği 22.5.2000 tarihine kadar sürdüğü, bu nedenle sanığın, 23 Nisan 1999 tarihine kadar işlenen bazı suçları kapsayan af kapsamında kalmasının söz konusu olamayacağı belirtildi. Kanadoğlu, Yiğitgüden'in TCK'nın "görevi kötüye kullanma" filiine göre cezalandırılmasını talep etti. Madde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

2. DAVA İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, Aktaş ve Kayseri Elektrik A.Ş. ile ilgili olarak hakkında dava açtığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Yiğitgüden'i Çayırhan Termik Santralı'yla ilgili olarak da mahkemeye çıkarabilmek için Danıştay'a başvurdu. Kanadoğlu, Yiğitgüden hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin bakanlık kararının kaldırılmasını istedi. Kanadoğlu, 2 sayfadan oluşan itiraz başvurusunu Danıştay 2. Daire Başkanlığı'na gönderdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır