kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Amerika gerekli ilgiyi göstermedi


GÜNDÜZ AKTAN (Emekli Büyükelçi): Taliban, Ladin'i verirse anlayın ki suçlu odur!
Eylemi kimin yaptığını bu aşamada tahmin etmek mümkün değil. Organizasyon çok geniş olabileceği gibi, sınırlı insan tarafından da gerçekleştirilmiş olabilir. Bu güne kadar dünyanın gördüğü en büyük hasardır.

Bu eşit olmayan bir mücadele. Çünkü saldırının nereden geleceğini masum insanlar değil, saldırıyı gerçekleştirenler bilir. ABD istihbaratını, Kongre'nin tepkisinden dolayı pek geliştirmedi. Bu yüzden de olayı önceden öğrenemedi.

Herkes kimsayal silahlarla benzeri bir eylemi beklerken, birden klasik bir terör eylemiyle karşılaşıldı. Esas sorun bu terörün içerden mi, dışarıdan mı geldiği?

Eğer eylemin arkasında Bin Ladin varsa; şundan emin olabilirsiniz ki Taliban onu hemen teslim edecektir. Çünkü Taliban, ABD'nin gazabını çekmek istemez.

İLHAN SELÇUK (Cumhuriyet yazarı) ABD kendini düşünürse adam böyle vurur işte
Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk, Mecidiyeköy Kültür Merkezi`nde düzenlenen, "Başka Bir Türkiye Mümkün: Demokratik Anayasa" konulu panelde ABD'deki saldırıyı şöyle yorumladı:

"Teröre sonuna kadar karşıyız. Terörle hiçbir yere varılmaz. Emekçi, işçi sınıfının terörle işi yoktur. ABD`deki son teröre de sonuna kadar karşıyız. ABD'de terör nereden kaynaklanıyor? Herkes gözlerini İslam dünyasına dikmiş. Peki yeryüzünde eğer özgür bir hukuk düzeni olsaydı, adaletli paylaşım gerçekleştirilseydi bu terör olur muydu? Küreselleşmeden bu yana zenginler daha zenginleşiyor, yoksullar daha yoksullaşıyor. Böyle bir dünya mutlu olamaz. O dünyada ABD kendini tecrit edip tek başına yaşayamaz. Adam alır uçağı götürür onun Dünya Ticaret Merkezi`nin gökdelenlerini vurur."

MEHMET AĞAR (Eski İçişleri Bakanı): ABD son zamanlarda Ortadoğu'ya ilgisizdi
Saldırı istihbarat zafiyetinden kaynaklandı ve film senaryoları gerçeğe dönüştü. ABD çok detaylı bir araştırmanın ardından saldırılara şiddetle mukavemet edecektir. Terör dalgası devam eder. Sanırım bu olay Ortadoğu'daki meselelerle bağlantılı ve neticede Ortadoğu'daki dengeleri de etkileyecektir. Amerika son zamanlardaki saldırılarda biraz alakasız kaldı. Daha ilgili olmalıydı.

EMİN DEMİREL (Terör uzmanı gazeteci): Irak ve Libya korkar Ladin ağır basıyor...
Hiç görülmemiş bir eylem tarzı ile karşı karşıyayız. Uzun vadede hazırlandığı, geniş planlı bir eylem. Teröristlerin bu eylemi yapmak için pilotluk eğitimi aldığını sanıyorum. ABD'nin iki dev istihbarat kuruluşu; CIA ve FBI'ın bu kadar zaafa uğraması bile başlı başına hayretler içinde bırakıyor. Bence üç olasılık var: Usame Bin Ladin, Irak ya da Libya... Ancak Irak ve Libya'nın devlet düzeyinde olduğunu düşünürsek; Ladin adı ağır basıyor.

ÇEVİK BİR (Emekli orgeneral): Teröristler içeriden yardım almışlardır
ABD'nin karadan, denizden, havadan düşman uçaklarına karşı entegre planları vardır. Bu planlar füze kalkanlarıyla güçlendirilmiştir. Ancak saldırıda ticari uçaklar kullanıldı. Karşı taraf bu savunma boşluğunu tespit etmiş. Çok iyi örgütlenmiş, çalıştırılmış ve bütün bunlar gizlilik içinde yapılmış. Yüksek teknolojiye dayanılmış bunları yaparken. Kuşkusuz böylesine kapsamlı bir senaryo içeride bilgi casusluğu yapmıştır. Yani içeriden destek alındığını söylemek mümkün. Hatırlayın, bir kaç ay önce Pentagon bilgisarlarına virüs girmişti. Aletler kilitlenmişti. Bunlar tesadüf değil.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır