kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bilim kurgu filmi gibiydi


'Binadaki bütün kağıtlar, bütün insanlar, havalarda uçuşuyordu'
Elif Özmenek, ABD'de kıyamet günün yaşayan yüzlerce Türk'ten biri. Uluslararası ilişkiler alanında master yapan sosyolog Elif Özmenek, çalıştığı şirkette "kıyamet gününe" dakika dakika tanıklık etti. "Bir bilim kurgu filmiydi" diye konuşmasına başlayan Elif Özmenek, SABAH'a, New York'ta yaşadıklarını anlattı:

"08:45'te metrodan çıktım. O sırada ilk patlama oldu. Bu kıyametin koptuğu andı sanki. Olay yerinden 500 metre uzaktayız. İlk olan şey, tepeden kağıtlar yağmaya başladı. Bu kısmı ilginçti. Çünkü, daha sonra onların ne demek olduğunu anladım. Bizim bina o bölgedeki, Dünya Ticaret Merkezi'nin içinde bulunduğu dört büyük binadan birisi. Ben binanın 12. katında çalışıyorum. 12. kata çıktım, o sırada ikinci patlama geldi. Bu sefer bizim bina da sarsıldı. Sürekli sirenler çalmaya başladı. Binanın ilk otuz katını hemen boşalttılar. Kuleler çöktüğünde ben oradaydım. Zannedersem, bina içerden çökmeye başladı. İnsanlar kendilerini camlardan atıyordu. Korkunç bir şeydi.

Savaş ortamı diye bile düşünemedik. Çünkü, belli bir düşman olmayınca onu düşünmek çok zor. İnsanlar çok şaşkındı. Ve ben 10 km yürüyüp eve geldim. İnsanları gözlemleyerek, konuşarak. Herkes birbirine yardım ediyordu o sırada. Bütün metrolar durmuştu. Bundan sonraki atak acaba metrolara mı gelecek diye. Dünya Ticaret Merkezi'ndeki güvenlik sistemleri gerçekten çok sıkıydı. Yerden bekliyordu böyle bir şeyi. Gökten geldi." Kızından uzun süre haber alamayan gazeteci Varlık Özmenek ise "Sesini duyana kadar korku dolu anlar yaşadık" dedi.

Fehmi ÖZTEKİN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır