kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Ekranlara bakan yok
Salı günü meydana gelen saldırının dehşeti, dün borsa salonlarında çok kuvvetli olarak hissedildi. Önceki gün yüzde 9'a yakın değer kaybederek bir çöküş yaşayan Frankfurt Borsası seans salonunda gözler ekranlarda bile değildi. Dün endeks bir miktar yükseldi ancak borsacıların morali iyileşemedi. Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild manşetindeki "Ulu Tanrım bizi yanlız bırakma" yazısıyla seans salonlarındaki havayı yansıttı.

Japonya çöktü
Asya'nın en büyük piyasası Japonya'da yıllardır kendi ekonomik sorunlarıyla başa çıkamayan Tokyo Borsası, dün tam anlamıyla bombayı yedi. Nikkei Endeksi, yarım saatlik gecikmenin ardından başlayan işlemlerde hemen düşüşe geçti. Endeks yüzde 6.63 oranında gerileyerek son 17 yılın en düşük seviyesine indi. Tokyo Borsası, tam yedi yılın ardından 5 Ağustos 1984 tarihinden beri ilk kez 10 bin puanın altına geriledi.

Güney Kore liderdi
Güney Kore Borsası, düşüşte bölgenin lideri oldu. Yirmi dakika gecikmeyle açılan borsada endeks ilk saniyelerde panik satışlarla başaşağı gitti. Güney Kore'de hisse senetleri ortalama yüzde 12 oranında gerileyerek son üç yılın en düşük seviyesine indi. Filipin Borsası'ndaki seans salonunda işlem yapan broker'lar da endeksin ilk açılışıyla birlikte dibe çökmesini seyretmekten başka yapacak birşey bulamadı. Borsa yüzde 4 değer kaybetti.

Petrol fiyatı düştü
Saldırıların ardından bir anda yükselen petrol fiyatları, dün OPEC'in petrol arz garantisi vermesinin ardından geriledi. Londra Borsası'nda, ABD dün gerçekleştirilen terörist saldırılar ardından 1.61 dolar artan petrolün Ekim ayı vadeli fiyatı, bugün 26 cent gerileyerek 28.80 dolara indi. Birçok acil önleme karşın, aralarında petrol ithaline bağımlı Asya ülkeleri, Asya, Avrupa ve ABD'li satıcılar arasında petrol alımı için bir panik yaşanmazken, büyük petrol üreticilerinden petrol ihracatı ile transatlantik yüklemelerin normal bir biçimde sürdüğü gözlendi.

Motorine % 2.2 zam
Akaryakıt ürünlerinden motorinin perakende satış fiyatına dün gece yüzde 2.2 oranında zam yapıldı. Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği'nden (ADER) yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un Avrupa yakasında motorinin satış fiyatı yeni ayarlama ile 860 bin liraya yükseldi. Motorinin zamdan önceki perakende satış fiyatı 843 bin idi. Yetkililer motorinin yeni satış fiyatının bugünden itibaren geçerli olacağını söylediler.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır