kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Halit Cıngıllıoğlu bankacılığa dönüyor


Cıngıllıoğlu ile Doğan'ın Demirbank'ın yurtdışı bankaları için verdiği 95 milyon dolar uygun bulundu
Demirbank'ın yurtdışı iştiraklerindeki hisseleri için Uni Credito Italiano ile Halit Cıngıllıoğlu-Aydın Doğan ortak girişiminden teklif geldi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Demirbank'ın Demir Romania S.A.'daki yüzde 62.50 ve Demir Romlease S.A.'daki yüzde 36.33 hisseleri için Uni Credito Italiano S.P.A. tarafından peşin 18.1 milyon dolarlık teklif verildi.

Demirbank'ın Demir Halk Bank N.V.'deki yüzde 70, Demir Kazakistan Bank'taki yüzde 99.96, Demir Kyrgyz International Bank'taki yüzde 60 oranındaki, Demir Bulgaria A.D.'deki yüzde 100 hisselerine ilişkin olarak Halit Cıngıllıoğlu-Aydın Doğan ortak girişimi tarafından verilen teklif tutarı ise peşin 95 milyon dolar oldu.

Açıklamada, "Hisse devir görüşmelerine başlanılması için teklifler yeterli görülmekle birlikte Demir Halk Bank N.V., Demir Kyrgyz International Bank, Demir Romania S.A. ve Demir Romlease S.A.'nın ana sözleşmelerinde diğer ortakların ön alım haklarının bulunması nedeniyle, hisse devir görüşmelerine söz konusu ortakların ön alım haklarını kullanmamaları halinde başlanacaktır" denildi.

Ayrıca, söz konusu alıcılar tarafından adı geçen iştiraklerin bulunduğu ülkelerdeki ilgili denetim mercilerinden söz konusu iştiraklerin ortaklık yapılarındaki değişikliklere ilişkin izin alınması gerektiği de vurgulandı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır