kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Otoda vergi indirimi


Reel sektörü canlandırma paketi altında hükümetin 1600 cc'nin altındaki oto satışlarında vergi indirimi yapılabileceği öğrenildi
Reel sektörü canlandırma önlemleri, çok yakında hayata geçiyor. Dün ASO yönetimiyle biraraya gelen Başbakan Ecevit, reel sektörün canlandırılmasıyla ilgili bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. Hükümet, mali yükümlülük yaratmayacak şu önerileri ön plana çıkıardığı öğrenildi:

ÖNEMLİ ÖNERİLER
1- Karşılıklar Kararnamesi'nde değişiklik yapılarak, daha önce açılan ancak ödeme takviminde sorun yaşanan krediler yeniden yapılandırılacak.

2- Otomotiv sektörüne hareketlilik kazandırılması için 1600 cc ve altındaki otomobillerden alınan Ek Taşıt Alım Vergisi yüzde 50 oranında indirilecek.

3- Yabancı sermaye başta olmak üzere yatırımları teşvik edici kararlar alınacak. İlk etapta, birden fazla kamu kuruluşunda sonuçlanması gereken bürokratik işlemler ayıklanacak, işlemlerin tamamlanmasını hazine koordine edecek ve bu işlemler süreye bağlanacak.

SANAYİCİYE MÜJDE
4- 81 ilin valisinden alınan bilgiler çerçevesinde, kapalı fabrikaların listesi Almanya başta olmak üzere yurtdışındaki Türk yatırımcılara ve yabancılara gönderildi. Devlet, bu tesislere yabancı ortak bulunmasına aracılık edecek.

5- Eximbank'ın, KOBİ'lere kredi kullandırması sırasında istenen teminat mektubunun oranı aşağıya çekilecek, istihdam şartı hafifletilecek.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır