kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Amerika daralabilir


Aylardır yaprak kımıldamayan ve durgunluk tehlikesi nedeniyle zaten bıçak sırtında bulunan ABD ekonomisinin bundan sonraki seyri tartışılıyor.
Uzmanlar savunmaya yapılacak harcamalardaki artıştan endişeli. Dünyada koordineli bir faiz indirimine gidilmesi de alternatifler arasında.

Yılbaşından bu yana zaten resesyon tehlikesiyle karşı karşıya olan ve yedi kez faiz indirimine giden ABD'de saldırı nedeniyle durgunluk beklentileri had safhaya ulaştı.

GÜVEN ARAYIŞI ARTAR
Yatırımcıların böyle durumlarda dalgalı denizlerden çok, güvenli limanları tercih ettiklerini belirten analistler, güvene vurulan bu darbenin dünya ekonomisini resesyona itebileceğini söylüyor. Olayın ardından yapılan ilk yorumlarda ABD'nin savunma ve ordu harcamalarının artacağı ve bu alana ciddi bir kaynak aktarımı yapılacağı görüşlerine yer veriliyordu. Ancak Amerikan yönetimi, olayın hemen ardından yaptığı açıklamalarla yüreklere su serpti. Başta FED Başkanı Alan Greenspan olmak üzere büyük ekonomilerin kaptanları, sarsıntının hafif atlatılması için gerekli tüm likiditenin sağlanacağını açıkladı.
ABD Başkanı George W. Bush, dün televizyonlarda yaptığı açıklamada "Finansal sistemimiz gücünü koruyacak ve Amerikan ekonomisinin iş düzeninde herhangi bir değişiklik olmayacak" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır