kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Terör saldırısının sigorta bedeli 15 milyar dolar


Binlerce insanın ölümüne yol açan kanlı terör eylemi sigorta şirketlerine büyük maliyet getirdi. Çöken ikiz kule 1.5 milyar dolara sigortalanmıştı
ABD'deki saldırılar nedeniyle sigorta şirketleri de büyük darbe aldı. Özellikle Dünya Ticaret Merkezi'ni ve Pentagon'u sigortalayan şirketler, tarihin en büyük sigorta primi ödemesiyle karşı karşıya. Ünlü derecelendirme kuruluşu Moody's, saldırılar nedeniyle sigorta şirketlerinin kasasından çıkacak paranın 10 ile 15 milyar dolar arasında olması beklendiğini açıkladı.

Sadece bir saat içinde yok olan Dünya Ticaret Merkezi'nin iki kulesinin sigorta bedeli 1.5 milyar dolar. Bu sigortayı sigortalayanlardan biri olan İsviçreli Swiss RE, şu andaki kaybının 740 milyon dolar olduğunu açıkladı. İşin içine Pentagon binası da katıldığında, intihar saldırılarının sadece binalara verdiği zarar nedeniyle ödenecek sigorta bedeli 6 milyar doları bulacak.

Kişisel tazminat davaları ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin hayat sigortası masrafları da hesaba katıldığında bu rakamın çok daha yüksek meblağlara ulaşabileceği ifade ediliyor. Ayrıca sigorta şirketleri, saldırıları yaralı olarak atlatanların hastane masraflarını da ödemek zorunda. Tüm bunlara bir de kaçırılan uçakların sigorta bedelleri ve hayatını kaybedenlere ödenecek sigorta primleri eklendiğinde fatura iyiden iyiye kabarıyor.

HİSSELER YERLERDE
Ayrıca ölü ve yaralı sayısının belirlenmesi için enkaz kaldırma çalışmalarının bitmesi bekleniyor. Üzerinde bu kadar baskı bulunan sigorta şirketlerinin sıkıntısı, hisse senedi performanslarına da yansıyor. Dün Avrupa'daki hemen hemen tüm sigorta şirketleri değer kaybetti. Sigorta şirketleri, bundan önceki en yüklü tazminat ödemesini 1998'de İngiltere'de infilak eden Piper Alpha petrol rafinerisi için yapmıştı. Bu patlamada sigorta şirketlerinin yaptığı ödeme 3 milyar doları bulmuştu.

HAVAYOLLARI ZORDA
ABD'ye yapılan saldırılarda dört yolcu uçağının kaçırılması, havayolu şirketlerini de zor durumda bıraktı. ABD'ye uçuşlarının iptal edilmesi ciddi maddi zarara neden oldu. Saldırıların ardından Lufthansa 2.31, Cathay Pacific yüzde 19, China Southern Airlines ise yüzde 18 değer kaybetti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır