kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Plastik bıçağa bile izin yok
Dünya Ticaret Merkezi'ni yerle bir eden uçaklardan birinin korsanlar tarafından uçakta dağıtılan bıçakla kaçırıldığını ortaya çıkması üzerine Amerikan Havacılık Dairesi bundan sonra uçaklarda plastik bıçağın yasaklanacağını belirtti. Uçakların yanı sıra havaalanının çeşitli yerlerinde de kesici madde satımının artık mümkün olmayacağını söyleyen yetkililer en küçük yolcu bagajlarının dahi güvenlik aramasından geçireleceğini vurguladı.

İslamabad uçuşları iptal
İngiltere, Başbakanlık makamında yapılan açıklamada, "kabinesini toplayan Başbakan Tony Blair'in İngiliz Emniyet Genel Müdürlüğü Scotland Yard'ın, yakınlarından haber alamayan çok sayıda kişinin telefon ettiği yönünde bilgilendirildiği' belirtildi. Açıklamada, "hayatını kaybeden İngilizler'in sayısının yüzlerle ifade edilebileceğinden endişe edildiği" kaydedildi. British Airways'in açıklamasında ise, İslamabad'ın Afganistan'a olan yakınlığı nedeniyle buraya yapılan seferlerin iptal edildiği belirtildi.

Bin Ladin'in kardeşi üzgün
Suudi terörist Usame Bin Ladin'in İsviçre'de yaşayan üvey kardeşi Yeslam Bin Ladin, ABD'deki dev terör saldırılarını kınadı. 20 yıldır İsviçre'de yaşayan ve Mayıs ayında İsviçre yurttaşı olan kardeş Ladin, "Masumların ölümünden, insanlığın tüm değerlerine yapılan aşağılamadan derin acı duydum" dedi. Yeslam Bin Ladin'in 20 yıldır Usame ile görüşmediği kaydedildi.

Kosova'da kan kampanyası
ABD'de meydana gelen terörist saldırıları protesto etmek amacıyla dün başkent Priştine'de binlerce Kosovalının katıldığı sesiz bir yürüyüş düzenlendi. Kosovalılar, öğle saatlerinde kent merkezinde ellerinde çiçek, Amerikan bayrak ve posterleriyle toplanarak, terörü lanetlediler. Kosovalılar, Sırp yönetiminin kendilerine uyguladığı teröre karşı koyan ilk ülkenin ABD olduğunu unutmadıklarını ve bu nedenle de bugün ABD'nin yanında olduklarını belirttiler. Piriştine'deki ABD Bürosu'nda düzenlenen basın toplantısında da Büro Şefi John Menzies, üzüntülerini dile getiren tüm Kosova halkına teşekkür etti. Kosova Muhafiz Gücü (TMK) ise ABD'deki teröist saldırılarda yaralananlar için kan kampanyası başlattı.

Putin'den telefonda destek
ABD Başkanı George Bush ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün bir telefonda görüşmesi yaptıkları bildirildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmede, iki ülke arasında daha yakın ilişkiler kurulmasının ele alındığı ve terörizmle mücadelede uluslararası çabaların artırılmasının istendiği kaydedildi. Açıklamada, Bush'un Putin'e, New York ve Washington'daki saldırıların ardından güçlü destek ifadelerinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

FergIe'yi trafik kurtardı
Amerika'yı derinden sarsan saldırılardan York Düşesi Sarah Ferguson kılpayı kurtuldu. Dünya Ticaret Merkezi'nde finans uzmanları ile randevusu olan Ferguson, yoğun trafik sayesinde yıkılan kulelere yetişemedi. Tam uçağın kuleye çaptığı dakikalarda kulenin 101'nci katındaki kahvaltı salonunda olması gereken Ferguson, dehşeti içinde bulunduğu taksiden an be an takip etti.

Ülkenin önde gelen finans şirketlerinden Cantor Fitzgerald'ın patronları ile buluşması gereken Fergie, "Buluşacağım insanların ölmüş olabileceği çok acı bir duygu" diye konuştu.

Ekspres asansör mucizesi
Dünyanın en büyük 5 ve 6'ncı yapıları olan İkiz Kuleler'e düzenlenen seri saldırılarda, birçok insanın hayatını gökdelenlerin "özel asansör sistemi" kurtardı. İkiz Kuleler'de 104'er asansör bulunuyor. Ancak herhangi bir tehlike karşısında bu asansörler otomatik olarak devre dışı kalıyor. Ancak 70'nci katta bulunan "özel asansörler" çalışmaya devam ediyor. Bu asansörler, 70'inci kattan zemin katına direkt olarak gidiyor. Kuzey Kulesi'nin 88'inci katına düzenlenen saldırı sonrası 110 katlı binanın üst katlarında bulunanların çoğu, bu özel asansörlere koştu. Bu asansörler sayesinde üst katlardaki pekçok insan kurtuldu.

Clinton'dan Bush'a destek
Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Bill Clinton, New York Ticaret Merkezi ve Pentagon'a yapılan intihar saldırılarını Avusturalya'daki bir tatil beldesinde haber aldı. Clinton, ABD'nin kıyameti yaşadığı dakikalarda okyanusta dalış yapmış, mercan kayalıklarını izliyordu. Saldırılardan sonra CIA ve FBI ekipleri Clinton'ın bulunduğu yerde güvenlik tedbirlerini arttırdı. Bir Amerikan askeri uçağı da eski başkanı almak için yola çıktı. Clinton olaydan sonra yaptığı açıklamada "Amerikan halkının birbirine yüzde yüz bağlı olduğuna ve Başkan Bush'un atacağı her adımın arkasında olacaklarına dair dünyaya kesin bir mesaj vermeliyiz" dedi. Hillary Clinton da CNN'e verdiği demeçte terörü lanetledi ve Başkan'a destek verdi.

Klerides New York'a gidemedi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın katılmayı reddettiği New York'taki Kıbrıs görüşmeleri Rum Yönetimi Lideri Glafkos Klerides'in kente gelememesi nedeniyle iptal edildi. New York'ta meydana gelen felaket nedeniyle uçağı zorunlu olarak Kanada'ya inen Rum lider, akşam saatlerinde Kıbrıs'a geri dönmek için yola çıktı. Programa göre dün akşam Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ile bir görüşme yapması gerekn Klerides, New York hava sahasının 2 gündür kapalı olması nedeniyle Zürih üzeriunden geri döndü. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise "ortak görüşme zemini bulunmadığı" gerekçesiyle davete katılmayacağını Annan'a daha önce bildirmişti.

Nijerya'da din çatışması: 500 ölü
Nijerya'da son günlerde çıkan Müslüman-Hıristiyan çatışmalarında ölü sayısının 500'ü bulduğu bildirildi. Görgü tanıkları, ABD'deki tarihin en büyük terör saldırısını 'kutlayan' bazı Müslümanlar'ın coşkusunun çatışmayı alevlendirdiğini bildirdiler. Bazı kiliselerin ateşe verildiği de haber verildi. Son çatışmalar ülkenin orta kesimindeki Jos kentinde yoğunlaştı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır