kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Neden Ladin?


"Çünkü" diyor analizciler, "Hem bazı ipuçları onu gösteriyor, hem de Irak, Libya ya da Afganistan yerleri belli olduğu için ABD'den çekinirler"
ABD'den son gelen haberlerde, kamikaze türü saldırılarla ilgili ilk delillerin Usame Bin Ladin'i gösterdiği ifade ediliyor. Ladin'in bağlantısı olduğu şüphelerini uyandıran delillerden ilki, uçakların kaçırıldığı havalimanının otoparkında bulunan bir otomobil ve içindeki 'şüpheli eşyalar'.

Massachusetts'de görevli yargıç Peter Judge, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ele geçirdiği araçta, çok sayıda 'şüpheli' delil bulunduğunu söyledi. Deliler arasında bir adet Kuran, bir yolcu uçağının nasıl uçurulacağının anlatıldığı video kasetler, Arapça yazılmış uçuş eğitimi kitapçıkları ve yakıt tüketimini hesapladıkları hesap makinası, American Airlines'ın 11 sefer sayılı uçuşuna ait olduğu tespit edilen bir torba bulunduğu bildirildi.

Ladin'in adamları havaalanında mıydı?
Ladİn'İ işaret eden delillerden bir diğeri ise saldırıyla ilgili olarak 'zanlı' oldukları belirtilen Arap asıllı 5 erkek. Massachusetts yetkililerinin belirlediği bu şüphelilerden ikisi kardeş. Kardeşlerden biri iyi derecede pilot eğitimli.

Boston Herald gazetesinin bildirdiğine göre bu iki kardeş, United Airlines'ın Dünya Ticaret Merkezi'ne düşürülen uçağındaki yolcular arasındaydı. Kaçırılan 4 uçağın yolcu listesinde, Ladin'in adamlarından birinin adına rastlanması da şüpheleri artırıyor.

New Jersey'de üç kişi gözaltına alındı
Bütün bu haberlerin yanı sıra Cumhuriyetçi Senatör Orrin Hatch, Amerikan istihbarat birimlerinin Ladin'in iki adamı arasında geçen saldırılar ve sonuçları hakkında şüpheli konuşmalar tespit ettiğini ifade etti.

Soruşturma kapsamında New Jersey'de 3 kişi ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Güney Florida'da ise FBI, kaçırılan uçakların yolcu listesindeki isimlerden yola çıkarak edilinilen bilgiler doğrultusunda arama emri çıkarmaya hazırlanıyor. Arama emri çıkarılan ve isimleri gizli tutulan bu kişilerin birinin Hollywood'da, diğerinin ise Daytona Beach'te olduğu belirtiliyor.

Alman Hükümeti de Ladin'i işaret etti
Bu arada Almanya yönetimi, Fransa, İngiltere ve İsrail istihbarat birimlerinin tespitlerine katıldıklarını ve saldırının arkasında Ladin olabileceğini açıkladı. Buna karşılık CNN televizyonuna konuşan Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) eski başkanı James Woosley, açıklamasıyla dikkatleri bir başka yöne çekti: Bu saldırıların arkasında Irak lideri Saddam Hüseyin de olabilir...

Ladin: Çok sevindim ama ben yapmadım
Birçok uzmanların baş zanlı olarak gösterdiği Ladin, saldırılarla bir bağlantısı olmadığını açıkladı ancak saldırıyı gerçekleştirenleri tebrik etmeyi de ihmal etmedi. Abu Dabi televizyonunun İslamabad bürosu şefi Jamal İsmail, "Ladin bu haberi öğrenince Allah'a teşekkür etti" dedi. Filistinli gazeteci İsmail, Ladin'in bir adamının dün kendisini arayarak bu bilgileri verdiğini söyledi. Afganistan'daki gizli bir noktadan arayan adamı, Ladin'in saldırganlara dua ettiğini, ancak 'kimin gerçekleştirdiği konusunda bilgisi olmadığını' söyledi. Uluslararası İslami Cephe Sözcüsü Ömer Bekri ise son noktayı koydu: "Bu işi yapsa yapsa Usame Bin Ladin yapar."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır