kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Avrupa'da Cuma yas günü


Dünyayı ayağa kaldıran intihar saldırılarının ardından, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de olağanüstü olarak bir araya geldi.
Toplantıya, üye ülkelerin dışişleri bakanlarının yanı sıra, NATO Genel Sekreteri George Robertson, AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi ve AB'nin Dış Politika temsilcisi Javier Solana da katıldı. Toplantı öncesi bir açıklama yapan Robertson, NATO ve AB'nin, ABD'deki saldırılar karşısında olayı birlikte değerlendireceğini söyledi.

ORTAK KARAR ALINDI
Bu arada, toplantıdan sonra yapılan açıklamada, ABD'deki terörist saldırıların mağdurları anısına 14 Eylül Cuma gününün Avrupa çapında "yas günü" olarak ilan edildiği belirtildi. Açıklamaya göre, birliğe üye 15 ülkenin vatandaşları, Cuma günü saat 12.00'de (TSİ 13:00) 3 dakikalık bir saygı duruşunda bulunacak. ABD'deki terörist saldırının ardından Ankara Büyükelçiği de yas ilan etti. Elçilikte ABD bayrağı yarıya indirdi. ABD'nin İstanbul Konsolosluğu bayrağını önceki gün yapılan saldırıdan hemen sonra yarıya indirirken, Ankara'daki büyükelçilikte bayrak dün sabah saat 06.20'da yarıya indirildi. Ayrıca İstanbul'da bulunan Fransa, Japonya, Almanya, İsveç, İtalya ve İngiltere boşkonsolosluklarındaki ülke bayrakları, saldırı nedeniyle yarıya indirildi.

Ayrıca, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, vize dahil olmak üzere kamu hizmetlerini yarın da veremeyeceğini duyurdu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır