kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bush: Sonunda iyiler kazanacak


Terör kabusuna uğrayan ABD gücünü dünyaya göstermek için harekete geçti. Bush, "Bu savaş hareketidir. Bu iyi ve kötünün savaşıdır. Sonunda iyiler kazanacaktır" dedi
Amerikalıları şoka sokan "terör bombardımanı"ndan sonra söyleyecekleri gerçekten merak edilen tek isim vardı: ABD'nin "yeni" başkanı George W. Bush. Kıyamet saatlerinde şans eseri Washington'da bulunmayan Başkan Bush, Amerikan yetkilileriyle yaptığı görüşmelerden sonra dün başkanlık uçağıyla Washington'a, oradan da helikopterle Beyaz Saray'a gitti. Uçağı Air Force One'da alelacele açıklama yapan Bush, "yaptıkları yanlarına kalmayacak" mesajını verdi ilk olarak. Ardından New York'u felaket bölgesi ilan etti.

AFFETMEYECEĞİZ
Bush'un açıklamaları bu kadarla sınırlı değildi... Önce Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a "aşağılık" terörist saldırıların Amerika'nın "çelik"ten kararlılığını kıramadığını söyledi. Sonra prime time'da yaptığı televizyon konuşmasında, "Bu saldırılar çeliği tuz buz etti, fakat çelikten Amerikan kararlılığını kıramadı" dedi. Ve şu mesajı verdi: "ABD teröristlerle onları barındıranlar arasında fark gözetmeyecek!"

Bush Beyaz Saray'dan yaptığı konuşmasında, "Bu saldırılar, korkunç bir üzüntü ve yenilmez bir öfke verdi. Milletimizi korkutmak istediler. Ama ülkemiz güçlü. ABD hedef alındı, çünkü ABD özgürlükleri savunan bir ülke.

Bugün milletimiz, kötüyü gördü. Ordumuz güçlü. Hükümet kuruluşları fonksiyonlarına devam ediyor. Federal binalar bugün boşaltıldı, ama yarın çalışacak. Amerikan ekonomisi, iş dünyası için açık olacak. Bugünü hiçbirimiz unutmayacağız ve özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz. Tanrı Amerika'yı korusun" dedi.

BU DÜŞMAN BİR SIR
Kendisine taziye mesajları gönderen başkanlara da teşekkür eden Bush, dün akşam yeni bir açıklama daha yaptı:

"Bu eylemler, terör eyleminden çok daha fazla bir şeydi. Bu saldırılar, savaş hareketiydi. Özgürlük ve demokrasimiz saldırı altında" dedi. Bush, ABD'nin "farklı bir düşmanla" yüzleştiğini belirterek, bu düşmanın "gölgeler arkasında saklandığını" söyledi. Bush, masum insanları hedef alan bu saldırıların faillerinin sonsuza kadar saklanamayacaklarını ve sürekli güven içinde olamayacaklarını vurgulayarak, ABD'nin bu kişileri bulmak için bütün kaynaklarını seferber edeceğini kaydetti.

ABD Başkanı, bu saldırıların faillerini bulmanın zaman alacağını, ancak sabırla bu amaçtan asla vazgeçmeden hedefe ulaşılacağını bildirdi: "Tehditlerin farkındayız ama bu durum yaşam biçimizi değiştirmeyecek, özgürlüklerimizi kısıtlamayacak." Bush konuşmasını klasik Amerikan adeletinin ünlü sözünü hatırlatarak bitirdi: "Şu anda iyiler, kötülerle karşı karşıya. Sonunda iyiler galip gelecek!"

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır