kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hostesleri öldürdüler


Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon binasına yönelik intihar dalışlarını kimlerin düzenlediği dünya gündemindeki en gizemli konu.
Saldırıları kim düzenlemiş olursa olsun, teröristlerin ABD'yi kendi silahıyla vurduğu herkesin birleştiği ortak nokta. İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesine göre teröristler, tüm dünyada bilgisayar mağazalarında satılan ve Microsoft'un piyasaya sürdüğü "Flight Simulator" adlı bilgisayar oyununu oynayarak pilotluk pratiği yaptılar ve uçakları hiç zorlanmadan kullanabildiler. Tüm dünyada piyasaya sürülen ve 20-30 dolar karşılığı (yaklaşık 40 milyon lira) satılan oyunda, oyuncular Boeing uçakları ile gerçeğinin aynı şartlarda New York ve Washington semalarında süzülüyorlar.

4 UÇAK NASIL KAÇIRILDI
Hatta Microsoft'un simülasyon sitesinde uçuşa yasak bölge olan Manhattan'daki Dünya Ticaret Merkezi'nin üzerinden nasıl uçulabileceği ayrıntılarla anlatılıyor. Gazeteye konuşan, bir ordu yetkilisi şu açıklamayı yaptı: Bir pilotumuz, 50 saat bu oyunun başında kalarak kendini geliştirmiş ve donanmamızın en seçkin pilotlarından biri olmuştur...

Eşzamanlı saldırılarla ilgili soruşturma devam ederken, Amerikan medyası dört uçağın aynı anda nasıl kaçırıldığını sorgulamaya başladı. New York Times gazetesine konuşan bir yetkiliye göre, teröristler kesinlikle profesyonel ve işini iyi bilen insanlar. Kesinlikle İsrail'i kana bulayan tipik intihar saldırganlarından değiller. Çok iyi İngilizce konuştukları kesin. Bu yüzden şüphe çekmediler. Saldırı çok iyi organize edilmiş. Dünya Ticaret Merkezi'nin en yoğun olduğu sabah saatini özellikle seçtiler. Havaalanlarında aranacaklarını bildiklerinden yalnızca yanlarına bıçak, traş bıçağı ve konserve açacağı aldılar. Uçakta harekete geçtikten sonra kokpite girmek istediler.

"APTALLIK ETMEYİN"
Ancak kapı kilitliydi. Bunun üzerine pilotlara "Kapıyı açmadığınız her dakika bir hostesi öldürüceğiz" dediler. Ve katilam başladı. Birkaç dakika sonra pilotlar kapıyı açmak zorunda kaldı. Kokpite girdikten sonra önce pilotu sakinleştirdiler. İyi İngilizceleri'yle pilotları ve yolcuları etkiledikten sonra "Kimseye zarar vermeyeceğiz aptallık etmeyin" dediler.

NEDEN BOSTON SEÇİLDİ
Boston'dakİ havaalanları genel olarak çok yoğun hava trafiği ve daha az güvenli oluşlarıyla ünlü. Boston'daki havaalanları her yıl binlerce yolcunun bagajlarının kayboluşu ve çeşitli kargaşaların çıkmasıyla ünlü. Ayrıca Boston'da sabah 08.00 civarında inanılmaz bir trafik yaşanıyor. Birçok kişi, civar eyaletlerdeki öğle toplantılarına yetişmek için genelde sabah 08.00 civarındaki seferleri tercih ediyor. Yoğun karışıklıktan dolayı da yeterli güvenlik bir türlü sağlanamıyor.

NEDEN UZAK UÇUŞ SEÇİLDİ
TerÖrİstler, daha yoğun bir patlama yaratabilmek için deposunda "daha fazla yakıt" bulunan uzak uçuş yolcu uçaklarını özellikle kaçırdılar. Kısa uçuş yapan uçakların deposunda doğal olarak daha az yakıt bulunuyor. United Airlines'ın bir uçağında 90, diğerinde de 135 ton yakıt bulunuyordu. Her iki uçakta ABD'nin bir ucundan diğer ucuna gidiyordu. (Boston-Los Angeles) Böylece uçak hedefe girdiği zaman yakıtın fazla olması nedeniyle patlamanın şiddeti ve binadaki ısı çok daha artacaktı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır