kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Teröristler belli oldu


FBI Başkanı Robert Mueller açıkladı: Bütün saldırganların isimlerini tek tek belirledik. Aralarında Suudi Arabistanlı ve Mısırlı olanlar var. Bazıları ABD'de uçuş eğitimi aldılar
ABD, önceki sabah maruz kaldığı tarihin en ağır terör saldırısından sonra ülke çapında hava-deniz-karayolu güvenlik taramasını en üst düzeye getirdi. Meksika-ABD sınırında da çok uzun karayolu kuyrukları oluştu. Meksika'nın Ciudad Juarez kentinden ABD'nin El Paso kentine geçecek araçlar, tüccarlar, normalde en yoğun trafik saatlerinde 45 dakikada geçişlerini tamamlarken, dün üç saatte sınırı ancak aşabildiler.

FBI İSİM AÇIKLAMIYOR
New York-Ticaret Merkezi İkiz Gökdelenleri ve Savunma Bakanlığı-Pentagon'da hedeflerini bulan üç Boeing intihar uçak saldırılarının çıkış yerlerinden biri olan Massachusetts eyaleti Boston kentinin havalimanında yeni güvenlik önlemleri için düzenleme bütün hızıyla sürdürülüyor. Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili yürütülen soruşturmanın "çok hızlı" ilerleyeceğini söyledi. Yetkili, bununla ilgili başka ayrıntı vermekten kaçındı. Yetkili, Boston'daki FBI operasyonundaki gözaltına alma girişimini doğrulamaktan kaçındı, ancak Adalet Bakanı John Ashcroft'un bu konuda bugün açıklamada bulunacağını söyledi. Akşam saatlerinde ise FBI Başkanı Robert Mueller önce "Saldırganların kimlikleri belirlendi. Çok sayıda isim belirledik " açıklaması yaptı ancak isim vermedi. Mueller daha sonra saldırganların Suudi Arabistanlı ve Mısırlı olduğunu belirtti. Mueller, teröristlerin ABD'nin Florida kentinde uçuş eğitimi aldığını de söyledi.

UÇAKLARA BIÇAK YASAĞI
Boston'un Logan Havalimanı yetkilileri, ABD'nin, Japonya'dan gelen Pearl Harbor hava akınından sonra kendi toprağında gördüğü bu en büyük darbede havaalanının tamamen kapatıldığını belirtti. Havaalanı otoparkında bulunan binlerce otomobilin ikinci bir emre kadar polis denetiminde kalacağı bildirildi. Amerikan Sivil Havacılık Teşkilatı FAA, uçak yolculuklarında her türlü bıçağın taşınmasını yasakladı. FAA yetkilisi Paul Takemoto, hangi malzemeden yapılmış olursa olsun her türlü bıçağın ve diğer kesici aletlerin bundan böyle ticari uçaklara yolcularca sokulmasının yasaklandığını belirtti.

TRENDE OPERASYON
Ülke çapında başlayan terörist avı tüm hızıyla sürüyor. İki kişi arasında geçen "İşlem tamam. Hedeflere saldırdık" şeklindeki konuşmayı tespit eden Federal Soruşturma Bürosu ajanları Boston'daki Westin-Copley oteline baskın düzenledi. Ağır silahlarla donatılmış bir şekilde oteli bütünüyle güvenlik çemberi altına alan FBI ekipleri, Boston polisi ile düzenlediği operasyonda çok sayıda olağan şüpheliyi gözaltına aldı. Boston'un yanısıra Florida da gözaltına alınmalar yaşanırken polis tespit ettiği 2 şüpheli plakanın ayrıca peşine düştü. Dün akşam saatlerinde New York'a gitmekte olan bir trenin durdurularak, trendeki 3 yolcunun gözaltına alındığı bildirildi. Boston'un güneyindeki Providence'de durdurulan trende 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

İKİ KARDEŞE PİLOT EĞİTİMİ
Dün akşam saatlerinde Florida eyaletinde ortaya çıkan bir kişi, Dünya Ticaret Merkezi'ne intihar dalışı yaptığını iddia ettiği iki kardeşin isimlerini açıkladı. İsmini gizleyen ihbarcı, bir zamanlar Florida'daki Haffman Aviation Merkezi'nde uçuş eğitimi aldığını ve bu eğitime Muhammed Atta adlı bir Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşının da katıldığını dile getirdi. Muhammed'in Marwan adlı kardeşiyle birlikte kaldığını dile getiren bu kişi, intihar komandolarının kesinlikle bu iki kişi olacağına dikkat çekti. FBI, bu esrarengiz tanığı sorgulamaya başladı.

OTOPARKTAKİ ARAÇTAN KURAN ÇIKTI
Boston Havaalanı'nın otoparkında terk edilmiş olarak duran kiralık bir aracın bagajında (sağda beyaz Mitsubishi) bir adet Kuran'ı Kerim bulundu. Polis, alanda bir çanta içinde ayrıca Arapça "Uçuş teknikleri" adlı başka bir kitap bulunca, olaydaki Ortadoğulu terörist ve Usame Bin Ladin şüpheleri giderek artıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır