kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Pentagon 2 gün yandı


Kamikaze dalışı dünyanın en iyi korunan yeri olarak bilinen Pentagon'un hem batı kanadını, hem karizmasını dağıttı. 2 gün boyunca yanan bina tamamen boşaltıldı
Dünya Ticaret Merkezi'nin yerle bir olmasıyla şok yaşayan Amerika, Pentagon'a düzenlenen kamikaze saldırısıyla da "askeri emniyeti" konusunda alarm vermeye başladı. New York saldırısından yaklaşık 45 dakika sonra, American Airlines'a ait Boeing 767 tipi yolcu uçağı kamikaze dalışıyla hem binanın batı kanadını, hem de karizmasını dağıttı. Bu savunmalarına çok güvenen, dünyanın en sağlam askeri karargahına sahip olduklarını düşünen Amerikalılar için ağır bir darbeydi.

BAKAN ENKAZA KOŞTU
Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in özel ofisi için saldırının düzenlendiği yerin tam karşısındaki köşede bulunuyordu. Saldırı haberini alan Rumsfeld, hiç tereddüt etmeden batı kanadına koştu. Bakan, kendisini "sığınağa" götürmek isteyen görevlileri tersledi ve enkaz bölgesine vardı. Rumsfeld bir kurtarma görevlisi gibi 50'ye yakın yaralının güvenli bölgelere taşınmasında yardımcı oldu.

Kısa bir süre sonra korumaları, Bakan'ı zorla bölgeden uzaklaştırdı. Bakan Rumsfeld, güvenliğinden sorumlu korumaları eşliğinde ofisinin alt katındaki "sığınaya" götürüldü. Bakan, tele konferans aracılığıyla Başkan Bush'a zayiat hakkında bilgi verdi.

ÖLÜ SAYISI 800'E ÇIKABİLİR
Amerikan askeri yetkilileri arasında tek konuşan kişi ise Yüzbaşı Lincoln Liebner oldu: "Aynen filmlerdeki gibiydi. Kafamı sağa doğru çevirdim. Ve büyük bir yolcu uçağının üzerimize geldiğini gördüm. O kadar alçaktan uçuyordu ki, üzerindeki American Airlines logosunu dahi görebiliyordum. 'Çarpıyor' diye bağırdım ve bir anda kendimi yere attım. Ayağa kalktığımda tek görebildiğim duman, cesetler ve kandı." Peki "dünyanın en güvenli binası"na böylesine bir saldırı nasıl düzenlenebildi? Askeri yetkililer bunun nedenini, ilk saldırıya bağlıyor.

New York'taki saldırı sonrası Pentagon'daki herkes telefon başındaydı. Kimse, üzerinde uçuş yasağı olan Pentagon binasına saldırı düzenlenebileceğini düşünmüyordu. Bina içindeki yoğun tempo yüzünden de radarlarla ilgilenen olmadı.

Ve felaket meydana geldi. Pentagon'un enkazı altında 100- 800 kişinin hayatını kaybettiği sanılıyor. Hala devam eden yangın ve patlamalar nedeniyle bina tamamen boşaltıldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır