kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hedef Beyaz Saray'dı


Pentagon'un batı kanadını yerle bir eden teröristlerin asıl amacı, Beyaz Saray ve Başkan'ın özel uçağı 'Air Force 1'dı. Fakat, F-16 jetleri yüzünden rota değiştirildi
Amerika, kamikaze saldırılarının şokunu üzerinden atıp, soruşturmayı genişlettikçe ilginç şeyler ortaya çıkmaya başladı. İlk önce Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleisher, ardından da Dışişleri Bakanı Colin Powell düzenledikleri basın toplantılarında, Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına düşen American Airlines'a ait yolcu uçağının gerçek hedefinin Beyaz Saray olduğunu açıkladı. Powell, "Pentagon'a düşen uçak aslında Beyaz Saray ve Başkan'ın özel uçağı olan Air Force 1'ı hedef almıştı" dedi.

HAVADA İNFİLAK EDEN HELİKOPTER DEĞİL UÇAKTI
Salı günü televizyonlarda bir iddia ortaya atılmıştı: Beyaz Saray yakınlarında bir helikopter havada infilak etti... Hükümet yetkilileri, iddianın üzerine gitmedi... Dün akşam Powell'ın açıklamasıyla bulmacanın parçaları tamamlandı. Amerikan medyasına göre, yolcu uçağı son sürat Beyaz Saray'a ilerliyordu. Ancak F-16'lar devreye girdi ve yolcu uçağını havada vurdu. Bazı kesimlere göre, havada yanan cisim, helikopter değil, yolcu uçağıydı. Vurulan uçak daha sonra seyrini değiştirdi ve rotasını Pentagon binasına çevirdi.

AİR FORCE 1'LA HAVADA ÇARPIŞMAK İSTEDİLER
Yolcu uçağı vurulduğu için Pentagon'un üzerine değil helikopter pistine düştü. Teröristler, Başkan George W. Bush'u gökyüzünde avlamak istiyordu. New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan kamikaze saldırılar saat 08:50 ve 09:05'te meydana geldi. Diğer uçak ise Pentagon'a 09:40'da düştü. Uçak 35 dakika boyunca havada turlayarak, Florida'da olan Bush'un Air Force 1 uçağıyla Washington'a dönmesini bekledi.

TERÖRİSTLER BU KEZ DE CAMP DAVID'İ HEDEF ALDI
Ancak Başkan'ı korumakla görevli Gizli Servis üyelerine ciddi bir istihbarat geldi: Bir yolcu uçağı daha intihar saldırı yapmaya hazırlanıyor. Hedef, Maryland eyaletindeki başkanlık sayfiye yeri olan Camp David... Başkanlık uçağının rotası bu kez Louisiana'ya yönlendirildi. İntihar komandoları da Camp David'e saldırmaktan vazgeçip, Beyaz Saray'ı hedef aldı. Washington'da alarm çanları çalarken, Başkan Bush da Louisiana'ya gitmekten vazgeçip Nebraska'da bulunan bir nükleer sığınağa götürüldü.

BUSH KORKMADI, GÜVENLİK NEDENİYLE BAŞKENTE GELMEDİ
Salı günü New York ve Washington'a düzenlenen saldırılar sırasında Bush'un Nebraska'da bir sığınakta gizlenmesi ve başkentte gövde gösterisi yapamaması, Amerikan halkında tepki yaratmıştı. Beyaz Saray sözcüsü Flescher da Bush'un Washington'a dönmemesinin nedeninin korku değil, güvenlik önlemi olduğunu açıkladı. Salı günkü terörist saldırılarında en kafa karıştıran konu ise kaçırılan dördüncü uçağın, Penyslyvania eyaletine bağlı Pittsburg kenti yakınlarındaki bir madenin dibine düşmesiydi...

45 KİŞİNİN OLDUĞU UÇAĞI AMERİKAN JETLERİ Mİ VURDU?
Halk, dördüncü uçağın niye düştüğünü hiç merak etmedi. Bir kesime göre ABD jetleri uçağı havada patlatıp hasıraltı etmişti. Washington yönetimi de 45 kişinin bulunduğu "kendi" uçağını düşürdüyse, bunu zaten açıklamazdı. Bu konuyla da ilgili esrar perdesi dün aralandı. Çakılan yolcu uçağından 5 kişi cep telefonu ile ailelerine ulaştığı belirlendi. Kaliforniyalı Thomas Burnett, cep telefonundan aradığı eşi Deena'ya "Öleceğiz. Biliyorum. Bunu engellemek için 2 arkadaşla bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Seni seviyorum tatlım. Bir daha görüşemeyebiliriz" dedi. Telefon bir anda kesildi. Deena TV'yi açtı.

YOLCULAR OYLAMA YAPIP SALDIRI KARARI ALDI
Ancak kocasının bulunduğu uçağın Pittsburg'a düşmesinin haberi 10 dakika sonra geldi. Bayan Burnett'e göre kocası bu 10 dakika içinde teröristlere direndi, sonunda da uçağı boş bir araziye düşürdü. FBI, Jeremy Glick adlı bir yolcunun da eşini arayıp "Arkadaşlarla plan yaptık. Teröristleri durduracağız" dediğini öğrendi. Yapılan oylama sonunda uçaktaki diğer yolculardan saldırı için onay alan Glick ile Burnett teröristleri etkisiz hale getirmeye çalıştı. Başaramayınca hükümet binasına düşmesin diye uçağı boş araziye düşürdüler. Halk yolcuları "kahraman" ilan etti.

Savaş SÜZAL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır