kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Keşke Giuliani Başkan olsa


New York'un, ABD ve hatta insanlık tarihinin en büyük terörist saldırısına hedef oluşu, kentin ünlü Belediye Başkanı Rudy Giuliani'yi bir kez daha kamuoyunun gözleri önüne getirdi.
Krizin ilk anından itibaren aktif, tutarlı ve açık sözlü tavırlarıyla tam bir liderlik örneği gösteren başkan, New York'lulara, tüm sivriliklerine karşın, kendisini neden iki dönem üst üste başkan seçtiklerini hatırlattı.

AÇIK SÖZLÜ, BİRAZ AKSİ
Giuliani, krizin ilk anından itibaren her fırsatta kameraların önüne geçerek, açık sözlü ve olabildiğince şeffaf bir tutumla dakika dakika durumu anlattı. Belediye Başkanı'nın ölü ve yaralı sayısıyla ilgili gerçekçi ifadeleri, vatandaşlara verdiği pratik tavsiyeler ve zaman zaman teröristlere karşı hissettiği kızgınlığı kendine has bir üslupla dışavuruşu, liderlik özelliklerini bir kez daha ortaya koydu. New York'lu avukat Madelaine Miller, "Giuliani çıkana kadar sakinleşemedim. Ancak onun sesini duyduktan sonra rahatladım" diyordu.

BUSH İNİŞTE, O ÇIKIYOR
Bir süredir kanserle mücadele eden ve eşinden ayrı olduğu için 4 aydır yakın bir dostunun misafir odasında yaşayan Giuliani, dün de ölümden kılpayı kurtuldu. Kulelerin çökmesinden sonra, olay yerini New York İtfaiye ekibiyle gezen Guiliani, 10 dakika sonra ekibin enkaz altında can verdiğini öğrendi.

New York Belediye Başkanı'nın sakin ve etkin tutumu, Başkan Bush'un krizin ilk anlarından itibaren gösterdiği çekingen ve mekanik davranışlarıyla taban tabana zıtlık içindeydi. Washington'a gelemediği imajını silmek için saldıralardan sonra başkente dönen Bush, olay günü akşamı yaptığı ulusa sesleniş konusmaşında, yine kendisi için hazırlanmış dokunaklı ama başkası tarafından yazıldığı çok belli olan bir metni okudu. Bush'un beylik ifadeleri, Giuliani'nin doğaçlama üslubu ve etkin kriz yönetimiyle büyük bir tezat oluşturdu. Cumhuriyetçi ve Demokrat birçok New Yorklu, "keşke Giuliani Baskan olsa!" demekten kendilerini alakoyamadı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır