kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Morgan Stanley ağır yaralı


Dünya çapında 32 bin çalışanı olan finans kuruluşu Morgan Stanley'in beyin takımı yıkılan binadaydı...
Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından Morgan Stanley yaşanan saldırıdan en büyük yarayı alan şirketlerin başında geliyor. Güney Kule olarak adlandırılan ikinci binada 25 katı bulunan şirketin 3 bin 500 çalışanının akıbeti belirsizliğini koruyor. Dünya Ticaret Merkezi'nde en büyük alana sahip şirket görünümünde olan Morgan Stanley'in Basın Sözcüsü Ray O'Rourke yaptığı açıklamada özellikle servis ve pazarlama çalışanlarının güvenliğinden endişe edildiğini söyledi.

77 YIL ÖNCE KURULDU
Wall Street Journal'ın haberi ise çok daha endişe verici. Haberde saldırı anında şirketin üst düzey yöneticilerinden bazılarının bina içerisinde bulunduğu belirtiliyor. Kayıplar çok yüksek olduğu takdirde tüm Wall Street şirketlerinde olduğu gibi Morgan Stanley'i de oldukça zor günler bekliyor. Uzmanlar kaybedilen yetişmiş eleman sayısının tüyler ürpertici seviyede gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakıyor.

77 yıl önce San Francisco'da kurulan şirket kısa sürede sektörün en büyükleri arasına girmeyi başardı. Bu özelliğini günümüze kadar taşımayı başaran şirket 487 milyar dolar büyüklüğünde fon yönetiyor.

SEKTÖRÜN DEVİ
Dünya üzerinde son yıllarda birbiri ardına gerçekleşen şirket birleşmelerinde de büyük rol oynayan şirket 1999-2000 yılları arasında toplam 2.5 trilyon dolar değerindeki 2 bin 400 şirket ortaklığına danışmanlık hizmeti verdi. 28 ülkede 700'ün üzerinde ofisi bulunan şirketin toplam 63 bin çalışanı var.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır