kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Şehir düştü


Dünyanın en kalabalık şehrinde sokaklar dün bomboştu. Enkazdan sadece 9 kişi çıkarıldı
New York'un simgelerinden Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerinin olduğu yerde, artık 17 Ağustos görüntülerini hatırlatan enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Tanıklara ve yardım ekiplerine göre, 40 bin kişinin çalıştığı ikiz kulelerde hâlâ canlı insan bulunması ihtimali yüksek. Terörist saldırıdan sonra yepyeni bir çehre edinen Manhattan'da gökyüzünü siyah bir duman bulutu kaplamış durumda. Saldırıdan sonraki geceyi panik halinde geçiren New Yorklular, bir ilke daha şahit oldular: Manhattan ilk defa karanlıktı ve sokaklar bomboştu!

GIULIANI DE UCUZ KURTULDU
New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani "Kesin ölü sayısını aldığımızda, bu sanırım kabul edebileceğimizden çok daha yüksek olacak" açıklaması yaptı. İkiz kulelere yapılan saldırıdan sonra yardıma koşan 300'e yakın itfaiyeciden ise haber alınamadı. İtfaiye şefi Thomas Von Essen, "Çoğunun öldüğünü düşünüyoruz" dedi. İtfaiyeciler, binalarda mahsur kalan insanları kurtarmak için oradaydı.

İtfaiyecilerin arasındaki Raymond Downey, 1995 yılında gerçekleşen Oklahoma'nın bombalanması olayında, hizmetlerinden dolayı ödül almıştı. Bu arada Başkan Giuliani'nin de ölümden kılpayı kurtulduğu ortaya çıktı. Saldırı gerçekleştiğinde itfaiye müdürüyle birlikte olay yerine gelen Giuliani, buradan ayrıldıktan 10 dakika sonra, öteki kule yıkıldı ve itfaiye müdürü enkaz altında kaldı.

ENKAZDAN DOKUZ KİŞİ ÇIKTI
Polis müdürü Bernard Kerik de kaç tane memurunun kayıp olduğunu bilmediğini söyledi. Bir kaynağa göre bu sayı 85. Kerik, "Binalar alev aldığında orada çok sayıda adamım vardı. Ama henüz bulunamadılar" dedi.

Enkaz altından sağ çıkan üç polis memuru, yetkilileri biraz olsun umutlandırdı. Yardım ekipleri, dev ikiz kulelerden arda kalan çelik yığınların altında hâlâ cep telefonuyla yardım istemeye çalışan insanlar olduğunu bildirdi. Giuliani enkazdan sağ çıkan dokuz kişi olduğunu açıkladı: Bunlardan altısı itfaiyeci, üçü polis.

ENKAZI KALDIRMAK ÜÇ HAFTA SÜRECEK
New York'ta saldırı sonrası gece boyunca buldozerler çalıştı. 36 metrelik vinçler ve kazma-küreklerin yanı sıra, yardım ekipleri enkazı elmas uçlu aletlerle kesti. Gaz kaçağından korktukları için, aydınlatma ve arama da termal kameralarla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Giuliani'nin açıkladığına göre üç hafta boyunca enkazı kaldırmaya uğraşılacak. New York Polisi'nin de ek olarak 6 bin ceset torbası sipariş ettiği açıklandı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır