kapat
26.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kirli jean'ler, kürklü ceketler


Miss Sixty kadınları, Energy ise erkekleri yeniden yaratıyor. Yeni sezonun gizli tutulan koleksiyonu, genç trendi belirledi
İtalyanların yerel markaları Paris, New York ve Londra'daki muadillerine taş çıkartmaya başladı. Bu taşlardan biri de yeni kuşak gençliğin favori markalarından Miss Sixty. Ne abiye, ne de spor bir marka bu. Örneğin Jean eteğin üzerine mor tül iliştirebiliyorlar. Desenli ve yamalı jean trendini ilk Miss Sixty başlattı. Firma yetkilileri taklit edilmekten çok korktukları için sezonun yeniliklerini bir sır gibi sakladı. Hatta sonbahar-kış defilelerine Fashion TV kameralarını bile sokmadılar. Ama burası Türkiye, defile fotoğraflarını ele geçirdik bile. Hazırsanız bu kışın trendlerini Miss Sixty koleksiyonundan yola çıkarak saymaya başlıyoruz.

* Gül aksesuvarları, parlak renkleri ve büyük modelleri ile varlığını koruyor.

* Kovboy şapkaları tüylenmiş ve hayvan desenleriyle süslenmiş.

* Eski Türk filmlerinde Filiz Akın'ın boynuna sardığı, omzuna attığı timsah kafalı kürkler, mavi ve pembeye boyalı bir biçimde tekrar diriliyor.

* Sarı, kırmızı ve inek desenli, dalmaçyalı kürk giymeye hazırlıklı olun.

* Esaret modası geri dönüyor. Kadınların boyunlarından yine tasmalı zincirler sarkacak. Zincirler yer yer beldeki kemerlerle birleşecek.

* Dar pantolonların üstüne giyilen daracık gömleklerin dekoltesi göbeğe iniyor. Balıkçı yaka kazaklarda bile göğüs bölümünü açıkta bırakacak bir çerçeve var.

* Diz altı etek varlığını korurken, pileli mini etekler de göze çarpıyor.

* Topuk boyları değişse de çizme ve ayakkabıların çoğu sivri burunlu... Siyah üstüne kırmızı çizgili çizmeler çok farklı.

MISS GİBİ ERKEK
Miss Sixty'nin yaratıcıları erkekleri unutmamış. Erkek koleksiyonun ismi Energy... Club kültürünün önde gelen markalarından Energy, sprey boya ile boyanmış gibi duran kırmızı, yeşil ve mor jeanleri ilk olarak geçtiğimiz yıl üretti. Dikkat ederseniz bu yıl sözkonusu jean'lerden her yerde var. Diğer markalar geçmiş yılın Energy trendini yaymayı sürdürsün, bu kış için Energy'nin başka yenilikleri var.

* Sanki üzerinden bir ay çıkarmamışsın, o pantolonla araba tamir etmiş, yemek yemiş, üzerine motor yağı dökmüşsün gibi duran pantolonlar üretmiş Energy.

* Erkeklerin kafalarını korumak için bere ve kasket.

* Kapişonlu sweet shirtler, balıkçı yaka kazaklar, kot montlar kışın soğuk günleri için tasarlanmış.

* Uzun kış gecelerinin club ortamları için ise kolsuz parlak body'yler üretilmiş. Parlak giymek delikanlılığı bozar derseniz size baskılı tişörtlerden verelim.

* En trendy pantolonunu tarife geldi sıra... Efendim Amerikan bayrağını jean kumaşının üzerine baskı yapmışlar. Pantolonun iki bacağını sigara ile yer yer yakmışlar. Bel düşük, paçalar sökük.

Miss Sixty ve Energy yaklaşık iki yıldır Türkiye'de. Akmerkez, Bağdan caddesi ve Ankara Karum'da mağazaları var. Dj'lerin müzik yaptığı, Club tarzı mağazalar örneklerinden bir hayli farklı.

SİBEL ARNA

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır