kapat
26.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Biber dolmalı sandviç


Bütün gün güldüm durdum. Mevzuyu her önüme gelene anlattım. Dolmalı sandviç hakikaten tuhaf olabilir. Gerçi bana hâlâ tuhaf gelmiyor. Fakat 20 kişi de amma zevksizsin deyince... Burada mesele zevksiz olmak değil. Burada manasız şeylere alınma hadisesi yaşanıyor!
Ay bir kıkırdaştılar bir kıkırdaştılar. Neymiş, dolmalı sandviç istemişim. Teşvikiye'nin en pahalı sandviççisi ya, burunları ve her bir yerleri çok bir havalarda ya... Dolmalı sandviç çok acayiplerine gitti. O kadar afalladılar ki biber dolmalı sandviçimi yapmayı resmen reddettiler. Bir tanesi, duruma daha hakim olanı, kıkırdaşmaktan fırsat bulanı "hanfendi" dedi, "bakın size salamlı, amerikan salatalı sandviç yapayım, dolmalı ağır olur" dedi.

Bir kere ona amerikan salatası değil rus salatası denir. İkincisi, sana ne! Zeytinyağlı biber dolmasını yerken ekmek yiyor muyuz? Yiyoruz. Eee? Üçüncüsü o zeytinyağlı dolma da senin ürünün değil mi? Ekmek arası değil de tabakta yesem ağır olmayacak mı?

"Israrlıyım" dedim... "Baget ekmeği içine zeytinyağlı biber dolması koymanızda ısrar ediyorum." Sandviççi çocuk hafif bir baş sallamasıyla bir-iki saniye bana baktı, sinirli bir şekilde nefes aldı, sinirli bir şekilde üç biber dolmamı tarttı, dolmaları sinirli bir şekilde yarım ekmeğin içine tıkıştırdı, sinirli bir şekilde "başka bir şey ister misiniz" diye sordu, sinirli bir şekilde paket yaptı ve sinirli bir şekilde dolmalı sandviçimi bana uzattı ve yine hafif bir baş sallamasıyla gözümün içine uzun uzun baktı. Ne afiyet olsun, ne güle güle...

Biber dolmalı sandviç yapmak, sandviççi çocuğun ağrına gitmişti. O hafif baş sallamaları, gözümün içine dik dik bakmaları... Gayet tehditkârdı yani. Bunu da bana yaptırdın ya... Eh kadın...

Bütün gün güldüm durdum. Mevzuyu her önüme gelene anlattım. Dolmalı sandviç hakikaten tuhaf olabilir. Gerçi bana hâlâ tuhaf gelmiyor. Sonuçta ekmek arası bisküvi, ya da elma değil istediğim. Fakat 20 kişi de amma zevksizsin deyince... Fakat burada mesele zevksiz olmak değil. Burada manasız şeylere alınma hadisesi yaşanıyor ki hayrete düşmekten kendimi alamıyorum.

MUSLUKÇU DA AYNI
Bir tane de tesisatçı olayım var. Taharet musluğu krizi yaşamıştık onunla da. Alt tarafı sağdan değil soldan getirecek. 10 dakika tartıştık. Sakin sakin -hiç mecbur değilken- nedenlerimi açıkladım. Adam olmaz diyor. Tekrar açıklıyorum, tekrar olmaz diyor. Sonunda musluğu ve boruyu elime tutuşturdu "al abla sen yap" dedi ve gitti. Niye ki? Alışık olmadığı bir şeyi rahatlıkla yapabilecek ve yine para kazanabilecekken bir insan bunu yapmayı niye reddeder ki? Bunlar sadece benim başıma geliyor olabilir mi?

Kim o "evet" diyen?

MUTLU TÖNBEKİCİ

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır