kapat
26.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bursalı Kebapçı'da İskender üstü nargile


Bursa'nın İskenderi'ni, pideli köftesini ve mezelerini İstanbul'a getiren Bursalı Kebapçı'da yemek sonrası isteyen meyveli, isteyen tütünlü nargile keyfi yapıyor
Bir zamanlar hafta sonları cümbür cemaat Boğaz'a balık yemeye gider gibi Bursa'ya İskender yemeğe gidenler vardı. Hiç üşenmeden. Gidip, yiyip, dönerlerdi. Bir de "İki porsiyon İskender, bir porsiyon kestane şekerini mideye indirdikten sonra insana ağırlık çöküyor" diye anlatırlardı. Size değil de bana mı çöksün o ağırlık?

150 YILLIK FIRIN
O tayfa artık Bursa yollarında ağız şapırdatmıyor. Çünkü Bursalı'daki kebapçı geçen kış 3. Levent'te açıldı.

Lokantanın ustaları Bursalı. Hepsi Bursa'da işlerinin erbabı tarafından eğitilmiş ve ustalık belgesi almış. Mekanın sahipleri de Bursalı ve tüm malzemeler Bursa'dan geliyor. Eti Uludağ'dan çünkü oradaki köylerde kuzular kekikli otlar yiyerek besleniyor. Tereyağ da aynı bölgedeki mandıralardan geliyor. İşin püf noktası pidede saklı. Pideler Uludağ'daki 150 yıllık pide fırınından günlük olarak kargo ile geliyor.

Mönü, başta yalnızca İskender kebap ve pideli köfte ile sınırlıyken, müşterilerden gelen istek üzerine İnegöl köfte, kuzu şiş, tavuk şiş, kaşarlı köfte, çöp şiş de eklenmiş. Bursa'ya özel günün mezeleri de başlangıç olarak sunuluyor.

Bursalı Kebapçı'nın bir 'güzelliği' de rakıyla şıra servisi. Mekanda yemek kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı ile son buluyor.

Bahçesinde bir çocuk parkı var. Özel toplantılar için 50 kişilik bir VİP salonu da mevcut. Mevsim yaz olduğu için şimdi yemek bahçede sunuluyor. Meyve ağaçları ve mevsim çiçekleri ile süslenen bahçe adeta bir orman gibi...

Unutmadan, Bursalı Kebapçı'daki nargile keyfi bir başka oluyor. Tütün meraklılarının yemek sonrası bahçede aldığı keyif anlatmakla bitmez. Tütün bana ağır gelir diyenler elmalı, muzlu, çilekli nargilelerin tadına bakıyor.

Bursalı Kebapçı'ya ilişkin bir küçük not da evde yemek yemeyi daha keyifli bulanlara: Mekanın paket servisi de var.

Bursalı Kebapçı, Zambaklı Sokak No:2 Üçüncü Levent.

Tel: (0212) 283 71 96 Ğ 264 63 98-99.

SİBEL ARNA

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır