kapat
26.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Evcilik yorgunu olgun erkekler


Geçen hafta 26 yaşında erkekle 40 yaşındaki bir kadının ilişkisini yazınca, "bu uç bir örnek" diye mesaj kutumu doldurup, "çıtır kızlar-olgun erkekler"e ne demeli? diye sordunuz.
Söyleyecek söz olmaz mı? Siz kariyeri, tipi, heyecanı, nezaketi, sevecenliği ve deneyimi libidosuna denk bir erkek ararken, bir gün kendinizden yaşça çok büyük birine de toslayabilirsiniz. Sakın bu saydığım özelliklerin hepsi bir erkekte olabilir diye düşünmeyin, asla hepsi birden olmaz. Hayat tesadüflerle doludur, hayat olgun bir erkeği getirmişse karşınıza yaşarsınız, olur biter.

Bakın etrafınıza, örnekler sayamayacağınız kadar çoktur. Olgun erkekler evcilik yorgunudur, uzun süreli birlikteliklerinden usanmış bir halde, mutsuz mutsuz geziyor gibi görünürler. Anlaşılmamaktan, yaşamın tekdüzeliğinden şikayetçidirler, eşleri ve çocukları sanki sırtlarında bir yüktür. Sorunları, sözde iktidarları bile olabilir. Sizi bir kaçış yolu gibi görürler.

AKIL VERME HUZUR VER
"Seninle huzur buluyorum" derler, hemen anlarsınız, "demek ki bu adam huzursuz". Pöh! Her şey Mete Özgencil'in sözlerini yazdığı, Tarkan'ın söylediği "Akıl verme, huzur ver" şarkısı gibi olsa. Akıl verirler ve huzursuzluklarını size taşırlar.

Eğer siz "her şey yaşanmak için var" diyor, farklı kapılardan giriyor, sonuna kadar da gidiyor, nerede adım atacağınıza yalnızca siz karar veriyorsanız, "bir de bunu deneyim" dersiniz.

Sakın "Bir adam bir kadından, hem de kendinden genç bir kadından daha ne istesin?" diye düşünmeyin. Ne istediğini bilememe hali onlara musallat olmuştur. Esas kadınlarından yani eşlerinden kopuş için size koşarlar ama eski alışkanlıklarını size taşırlar.

"Esas kadın" (eş) gerçeğini kabullenmek zordur, ama şunu bilmelisiniz esas kadınla rekabet etmek kadar aptalcası yoktur. Sizin için amaç esas kadın olmak değildir. Ama bir bakarsınız size eşi gibi davranmaya başlar. Oysa sizin için "esas kadın"ın adını bile bilmenin bir faydası yoktur. Onun rolü başkadır, sizinki başka. Ya karşınızdaki buna hazır mıdır? Asla.

Siz bilmediğiniz, görmediğiniz, yaşamadığınız her şeyi yaşamak konusunda hevesli ve atakken, karşınıza çıkan her ne kadar olgun bir erkek olsa da bu heyecanlı halinizi gördüğünde, "esas kadın" portresine uymadığınız bağımlılıklarını hatırlatmaya başlar.

BAYRAK KİMDE?
İlk başlarda heyecan ve yenilik arayışlarıyla size kucak açar, siz dolu dizgin aşk yaşıyor olduğunuzu sanırsınız, maraton başladığında bir bakarsınız bayrağı tek başına taşıyorsunuz.

Şaşkınlığınızı, heyecanınızı ve masumiyetinizi koruyarak bir ilişki talep edersiniz, karşınızdaki size sürekli günah çıkarır. Çünkü o evcilik oyununun yorgun başrol oyuncusudur.

Ama siz bile bile "belki taşır" düşüncesiyle aynı oyunlar,aynı aynı okşayışlar, alevlenişlerle ilişki yaşarsınız.

İstemek sizin için ayıp değildir, yeterince cüretkarsınızdır. Tek beklentiniz size en iyi yüzünü göstermesidir. Sizin defonuz yoktur, onun sorunlarını taşımak zorunda değilsinizdir. Bağımlılıklarını, eşini çocuğunu filan merak ediyorsanız, zaten sizde de bir sakatlık vardır, yaşayacaklarınızın tadını çıkarmak yerine adamın sorunlarının içinde boğulursunuz. Hani boğulmaya meraklısanız siz ya çok muhtaç bir kadınsınız ya da annelik duygularınız fazlasıyla gelişmiş derim. Oysa unutmayın siz sevgilisinizdir.

Siz,"Sen ve probleminle değil yalnızca sen gel" demelisiniz, yalnızca onu istemelisiniz. Eğer huzursuzluklarını size taşıyor, sizi ağlama duvarı olarak kullanıyorsa, bir konuda hakkınızı aramalısınız: Terapi ücreti talep edebilirsiniz. Olgun bir erkekle şansınızı deniyorsanız, size en iyi yüzünü göstermediği sürece yüzüne bakmayın.

zillicimcime@yahoo.com

BUSE DERMAN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır