kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Servet kapıda


Elemelerde başarılı olursak katılım payı olarak FIFA 5 milyon $ verecek. Reklam ve TV gelirlerinin yanısıra, sponsorlardan gelecek paralarla bu rakam 20 milyon $'ı bulacak

Hep eleştirilmişlerdi
A Milli Takımımız 2002 Dünya Kupası finallerine katılma hakkını elde ederse, Türkiye'ye tam 20 milyon $ kazandıracak. Böylece bugüne kadar prim konusunda hep eleştirilen ve ağır suçlamalara mağruz kalan futbolcuların kazandırdıklarının yanında, aldıkları paralar devede kulak kalacak. Dünya Kupası'na katılmamız halinde 20 milyon dolar şu kaynaklardan gelecek:

FIFA'dan 5 milyon dolar
FIFA elemelerin ardından Dünya Kupası'nda mücadele etme hakkını kazanan ülkelere ilk etapta 5 milyon $ katılım payı veriyor. Bu rakamın şampiyona öncesi reklam ve tv gelirleri ile birlikte toplam 15 milyon $'a ulaşması bekleniyor.

Ayrıca sponsorlarla yapılan yüksek rakamlı anlaşmalar ve ekstra gelirlerden beklenen 5 milyon $'ın da buna eklenmesiyle futbol federasyonunun kasasına girecek paranın 20 milyon $'ı bulacağı belirtildi

Prim 2.5 milyon dolar
Futbolcular ise Dünya Kupası'na katılmaları halinde toplam 2.5 milyon dolar prim alacaklar. Federasyon, FIFA'dan gelecek katılım payı olan 5 milyon $'ın yarısını futbolculara dağıtacak. Böylece futbolculara adam başı 130 ile 150 bin $ arasında bir prim ödemesi yapılacak.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da, "Çocuklarımız bir ilke imza atıp, bizi Dünya Kupası'na götürsünler, haklarını son kuruşuna kadar veririz. Bugüne kadar verdik, bundan sonra da veririz. Bu futbolcuların döktüğü alınterinin karşılığını ülkemiz de maddi ve manevi olarak verecektir" şeklinde konuştu.

GÜRCAN BİLGİÇ

www.superbahis.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır