kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yunanlı Büyükelçi değişimi anlamamış


AK Parti lider Recep Tayyip Erdoğan dün Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yannis Korantis görüştü.
Ak Parti'nin Çankaya'daki irtibat bürosunda yaklaşık bir saat süren ve basına kapalı yapılan görüşme sonrası Erdoğan, Korantis'in partilerini ziyaret eden ilk büyükelçi olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Erdoğan, Türkiye ve Yunanistan'ın, tarihe dayanan ilişkileri bulunan komşu olduklarını belirtti ve iki ülke arasındaki sosyal, ekonomik ve siyasi durumu ele aldıklarını bildirdi.

Korantis ise, ziyaretin kendi talebi üzerine gerçekleştiğini ve yeni kurulan AK Parti ile tanışma amacı taşıdığını belirterek, Türk-Yunan ilişkilerini konuştuklarını söyledi.

Korantis, Erdoğan'dan, parti programındaki dış politika konuları hakkında bilgi aldığını da kaydetti. Büyükelçi Korantis, bir gazetecinin Erdoğan'ın değişik değişmediğine ilişkin sorusu üzerine ise zorlandı. Korantis, "Ben 1999 yılında Türkiye'ye geldim ve göreve başladım. Benim için ondan öncesi yok" demekle yetindi.

Bu sırada devreye giren AK Parti yöneticilerinden Murat Mercan, "Arkadaşlar görüşme Türk-Yunan ilişkileri çerçevesinde olduğu için, bu soruların çok uygun olmadığı kanaatindeyim" diyerek konuyu kesti.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır