kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu benim affım değil


Rahşan Ecevit, Garih'in katil zanlısının aftan yararlandığı ortaya çıkınca kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi: Bu af benim affım değil
DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, Üzeyir Garih cinayeti üzerine yeniden gündeme gelen af tartışmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve "Affın kapsamını genişleten ben değilim" dedi.

Üzeyir Garih'in katil zanlısı olarak aranan kişinin, son çıkan af yasasından yararlanarak tahliye olduğunun anlaşılmasının ardından gelen eleştiriler üzerine, Rahşan Ecevit de bir açıklama yaptı. Kendisinin düşündüğü af ile TBMM'den geçen affın arasında fark olduğunu vurgulayan Ecevit, kapsamı genişletenleri ve Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açanları eleştirdi.

Rahşan Ecevit, son derece sert bir üslupla kaleme alındığı dikkat çeken açıklamasında "Ben defalarca bu affın benim düşündüğüm af olmadığını söyledim" dedi ve şöyle devam etti:

KATİLLERİ BEN AFFETMEDİM
"Değerli işadamı ve yazar Sayın Üzeyir Garih'in katili aranırken, bazı gazeteler, Şartlı Salıverme Yasası'nı yeniden gündeme getirdiler. O arada bir yazar da bu yasadan beni sorumlu tuttu. Oysa ben defalarca bu affın benim düşündüğüm af olmadığını söyledim. Benim düşündüğüm af, katillerin affı değil, garibanların affıydı. Bir somun ekmek çalanlar için istenilen affın içine katilleri de sokan ben değilim. Katillerin bile cezalarının silinmesini kolaylaştıran kanunlarımızı hala düzeltmeyen de ben değilim. Adalet, adı altında affın kapsamını genişletmek için hala uğraşan da ben değilim..."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır