kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vurgun'da 4 hapis


Gözaltındaki sanıklarından Bayındırlık Bakanlığı şube müdürleri ile Pırlanta'nın 2 yöneticisi tutuklandı, şirketin iki elemanı ise bırakıldı
Bayındırlık Bakanlığı'ndaki ihalelerle ilgili olarak uzun süren bir takip sonucu 6 gözaltıyla başlayan ve gözaltı sayısındaki artışa paralel olarak yolsuzluğun kapsamı da her geçen gün artan Vurgun Operasyonu'nda dün ilk tutuklamalar gerçekleştirildi.

DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal'ın önceki gün sorgulayarak tutuklanmaları talebiyle yedek hakimliğe sevkettiği 6 zanlı dün sabah saatlerinde Ankara 2 No'lu DGM yedek hakimliğinde, hakim Ramazan Aksan'a ifade verdi. Hakim Ramazan Aksan, zanlılardan Pırlanta A.Ş.'nin sahibi Mustafa Eriş, şirket yöneticileri Mithat Eşmeli ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nde şube müdürleri Fethi Soydan ve Ahmet Kenan Bozokalfa'nın tutuklanmalarına karar verirken, Pırlanta A.Ş. sekreteri Hanife Çatal ile ofis görevlisi Fırat Küçük'ü yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest bıraktı.

Soruşturmanın kilit isimlerinden Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'ın sorgusunda ise ilginç bir gelişme yaşandı. Daha önce "Susma hakkımı kullanacağım" diyen Müsteşar Yardımcısı Aban, ifadeler ve dökümanlarla köşeye sıkışınca dün rüşvet ilişkilerini kabul etti ve ayrıntıları anlatmaya başladı. Aban'ın sözleri sorgunun yapıldığı Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürü Şeraffettin Vural tarafından, Ankara Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'a iletildi. Yücesan, şubeye gelerek Aban ile yaklaşık birbuçuk saat baş başa görüştü. Yücesan'ın Aban ile özel görüşmesi şubedeki görevlilerce tutanağa bağlanmak istendi. Ancak bunu duyan DGM Savcısı Cengiz Köksal'ın tutanağa izin vermediği bildirildi.

Vurgun Adana'ya da sıçradı. Adana'da faaliyet gösteren Konak İnşaat'ın sorumluları Ali Yılmaz (39), Sedat Şahin (36), Ümit Kasap (26), Hüsnü Işıl (26) ve Muhibbullah Almalıoğlu (36) adlı müteahhitler gözaltına alınarak Ankara polisine teslim edildi. Zanlılardan Almalıoğlu'yla birlikte 1 adet el bombası ve silah ele geçirildi. Adana'da faaliyet gösteren Şal İnşaat sahibi Şahin Kalo'nun da operasyon kapsamında arandığı bildirdi.

İzmit'te de müteahhitlik yapan Abdullah Başkurt, Tümer Numan Bayraktaroğlu, Turgut Mollaoğlu, Turgut Karagöz ve yanında çalışan İrfan Oğuz Cengizhan da gözaltına alındılar. Sanıklar Ankara'da sorgulanırken, işyerlerindeki dosyalara el konuldu.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır