kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

10 milyon dolarlık nükleer operasyon


Uluslararası nükleer madde kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şebekeye yapılan baskında 14 trilyon lira değerinde 2 kilo "osmiyum" ele geçti
İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, uluslararası nükleer madde kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şebeke ortaya çıkarıldı ve piyasa değeri 10 milyon dolar (14 trilyon lira) olan 2 kilogram ''Osmiyum'' maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 6 kişi de gözaltına alındı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, uluslararası nükleer madde kaçakçılığı yapan bir şebekeyle çalışan 6 kişi tespit edildi. Bunun üzerine Laleli Koska Caddesi'ndeki bir aparmana düzenlenen operasyonda, isimleri açıklanmayan 6 kişiyle birlikte, 64 adet cam tüp içerisinde, 2 kilogram "osmiyum" adlı nükleer madde ele geçirdi.

ARACILAR GÖZALTINDA
Sanıkların kimyasal madde ticaretinde ''aracı'' olduklarını ve satıştan komisyon aldıklarını söyledikleri bildirildi. 6 sanık sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Metal sertleştirmenin yanı sıra füze yapımında kullanıldığı belirtilen kimyasal madde, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na bağlı Küçükçekmece Nükleer Araştırma Merkezi'ne gönderildi.

Osmiyum ile füze yapılıyor
Daha çok Rusya ve ABD'de bulunabilen, çok sert, gevrek, gri-beyaz parıltılı, yüksek sıcaklıklarda bile işlenmesi zor olan "osmiyum", "gümüş oksitli bir cam parçası" gibi duruyor. Piyasada bir gramı 5 bin dolar olan "osmiyum", dolmakalem uçları ile orta ve uzun menzilli silahların namlu içlerinin yapımında kullanılıyor. Uluslararası ticareti yasak olan "osmiyum"un toz hali, çok zehirli bir gaz salgılıyor.

Serdar CANIPEK

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır