kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Cinayetin kilit ismi yakalandı


Üzeyir Garih'in katil zanlısı firari er Yener Yermez, tüm Türkiye'de aranırken, olayın bir numaralı tanığının 19 yaşındaki hayat kadını Pınar Konuşkan olduğu saptandı.
Polis olay günü mezarlıkta kan izine rastlanan Pınar'ı dün gece düzenlediği bir operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Pınar Konuşkan'ın arkadaşı Nurdan N'nin ifadeleri doğrultusunda dün gece Eyüp ve Gaziosmanpaşa'da çeşitli yerlere seri operasyonlar düzenlendi. Polisin bu operasyonlarda gözaltına aldığı 4'ü kadın 9 kişinin arasında Pınar Konuşkan ile babaannesi yaşa Konuşkan da bulunuyor. Sorgusuna başlanan Pınar'ın kan örneğiyle olay yerindeki kan izi karşılaştırılacak.

BİR NUMARALI TANIK
Bir numaralı tanık olarak nitelen Pınar Konuşkan'ın ifadesi ile olayın sis perrdesi arkasında kalan yönlerinin de aydınlanacağı bildirildi. Eyüp Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz konuyla ilgili bilgi verirken, "Pınar Konuşkan üzerindeki araştırmalar sürüyor. Bir grup gözaltına alındı" dedi.

Pınar Konuşkan'ın annesi 1983 yılında hamileyken öldü. 1985 yılında Küçük Yalı Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildi. 1992 yılında burada kalan Pınar, bekçilik yapan babası Ali Konuşkan'ın Bayramka Konuşkan ile evlenmesi üzerine tekrar eve döndü. Ancak üvey annesiyle sorunları olan Pınar, bu sırada babasının hayat kadınlarıyla ilişkisi olduğunu öğrendi.

2 yıl önce babasına kızarak evi terk eden Pınar, arkadaşlarının yanında ve sokaklarda yatmaya, ayrıca para karşılığı fuhuş yapmaya başladı. Daha sonra bir süre babannesi Yaşa Konuşkan'ın evinde kalan Pınar'ın uzun zamandır buraya da uğramadığı öğrenildi. Pınar'ın yakınlarına ve arkadaşlarına, "Babam hayat kadınlarıyla birlikte oluyordu. Ben de onu protesto etmek için bu yola girdim. Kızının da bir hayat kadını olduğunu bilerek üzülmesini istiyorum" diye konuştuğu öğrenildi. Üvey annesi Bayramka Konuşkan, Pınar'ın bir yıl önce evden ayrıldığını belirterek, "Bir ara babannesinin yanında kalmaya başladı. Daha sonra sokaklarda yaşıyordu. Bizi hiç arayıp sormadı. Nerede olduğunu bilmiyorum" dedi.

OTOPARKÇI GÖZALTINDA
Öte yandan Garih'in öldürüldüğü gün otomobilini park ettiği otoparkın görevlisi Ayhan Yıldız dün katıldığı bir TV programından çıkışta yeniden gözaltına alındı. Ayhan Yıldız, Yener Yermez'in izinli olduğu günlerde Eyüp civarında Pınar Konuşkan adlı hayat kadınıyla buluştuğunu söyledi. Yıldız, bu buluşmalar sırasında Nurdan adlı bir kızın da geldiğini belirtti. Yıldız, cinayet günü Pınar ile Yener Yermez'i birlikte gördüğünü de bildirdi.

BABASINA KIZIP EVİ TERK ETTİ
Fotoğrafta ailesiyle görülen Pınar'ın (sağ başta) çocukluğu yuvalarda geçti. Babası Ali Konuşkan, üvey annesi Bayramka ile evlenince eve döndü. Ancak hayat kadınlarıyla beraber olan babasına kızarak evi terk etti. Bir süre babaannesinde kalan Pınar, bu arada hayat kadınlığı yapmaya başladı.

Mustafa ŞEKEROĞLU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır