kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

KISA KISA KISA


Vestel, ABD'li şirkete digital TV üretecek
ABD'nin önde gelen elektronik şirketlerinden Texas Instruments, Berlin'de düzenlenen 43. Uluslararası Elektronik Fuarı'nda (IFA) Vestel ile yeni bir işbirliğine gidileceğini açıkladı. Açıklamada, şirketin geliştirdiği yeni DLP (Digital Light Processing-Dijital Işık İşlem) teknolojisine dayalı, geniş ekran televizyonların ilk üretiminin Vestel tarafından yapılacağı bildirildi. Açıklamada, Vestel'in deneme üretimini yaptığı yeni geniş ekran televizyonların, 110 santimetrekare ekran büyüklüğünde olduğu ve üstün bir resim kalitesine sahip bulunduğu belirtildi. IFA'ya katılan dev teknoloji firmaları arasında büyük ilgi gören haber, aynı zamanda Texas Instrument firması tarafından Amerikan basınına da açıklandı.

Alternatifbank sermaye artırdı
Alternatifbank sermayesini 35 trilyon lira artırmaya karar verdi. Banka Yönetim Kurulu, krizlerin etkisinin devam ettiği bir ortamda, bankanın mali yapısını güçlü olarak sürdürebilmesini teminen, ödenmiş sermayesinin 35 trilyon lira arttırılarak, kayıtlı sermaye tavanı olan 100 trilyon liraya çıkarılmasının kararlaştırıldığını ve bu konuda SPK'dan gerekli iznin temin edildiğini açıkladı. Sermaye artışı gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasını takiben Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Bürokraside 9 yeni atama
Merkez Bankası Para Politikası kurulu üyeliğine Doçent Güven Sak, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne, Cenap Bayraktar, Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihat Ancın, Hazine Müsteşarlı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığına Vildan Kocaman, Bayındırlık Bakanlığı, Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Ali Gürgür, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma Müdür Yardımcılığına Talat Yılmaz, Rize İl Tarım Müdürlüğüne Yakup Akpınar getirildi. Sanayi Bakanlığı Bursa Müdürü Alaattin Üçok ile Enerji Bakanlığı Devlet Su İşleri, İstanbul 14. Bölge Müdürü Hasan Paçal da görevlerinden alındı.

Yimpaş, Proma ile indirimli satacak
Bölümlü mağazacılık (departmant-store) alanındaki deneyimlerini, indirimli (discount) market alanına taşıyan Yimpaş, ikinci indirimli marketini Mersin'de açıyor. 2001 yılı başında ilk indirimli marketini İstanbul Güngören'de açan Yimpaş, Proma adlı marketleri franchising sistemiyle de işletiyor. Geçtiğimiz günlerde Gebze'de imzalanan sözleşmeyle Yimpaş Proma'ların ilk francising marketinin adımı atıldı. Bu marketin de açılış tarihi 6 Ekim olarak planlandı. Mersin'de 1 Eylül'de açılacak Proma 1650 metrekare satış alanında, gıda, elektronik eşya, kırtasiye ve tekstil bölümleriyle hizmet verecek.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır