kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Levi's kotlarını toplatıyor


Otomobil, lastik ya da cep telefonu değil, bu kez bir jean firması "üretim hatası" nedeniyle ceket-pantolon toplatıyor. Levi's Glossy Finish türü kotları geri çağırıyor
Bir otomobil ya da lastik firmasının piyasaya verdiği ürünleri geri çağırmasına artık şaşırmıyoruz. Ama bugüne kadar herhalde bir pantolon ya da ceket geri toplatılmamıştı.

Dünya jean devi Levi's, 2001-2002 sonbahar-kış koleksiyonunda ilk kez yer alan "Glossy Finish 93 ve 94 yıkama kodlu" ürünlerini geri toplama kararı aldı. Toplatma gerekçesinde, "Bu ürünler özel bir yıkama ve ütülemeye tabi tutulduğunda, çok düşük bir ihtimal de olsa, alerjik reaksiyonlara hassas bünyelerde ciltte kaşıntı ve solunum rahatsızlıklarına sebebiyet verebileceği gözönüne alınarak böyle bir karara varılmıştır" dendi.

Levi's Türkiye yetkilileri, Türkiye'de Levi's'ın sonbahar-kış sezonunu yeni açtığını ve sözkonusu ürünü iki hafta önce toplam 250 satış noktasının yalnız 25'ine sevkedildiğini ve bu haber üzerine bu gruba giren tüm ürünlerin bu 25 bayiden derhal toplatıldığını ve tüketiciye satışın hemen durdurulduğunu belirtti.

Avrupa genelinde bugüne kadar satılan bu üründen herhangi bir şikayet olmadığını, hiçbir müşterinin ürün iadesinde bulunmadığını anlatan yetkililer, şu açıklamayı yaptı:

İLK UYARI ÇALIŞANLARDAN
"Türkiye ve Avrupa'nın bağlı bulunduğu genel merkez olan Levis Brüksel, bugüne kadar herhangi bir şikayete rastlamadığını yaptığı yazılı basın açıklamasında dile getirdi.

Bununla birlikte Levi's Brüksel'de çalışan ve 'Glossy Finish' adlı ürünleri taşıyan bir depo görevlisinin cildinde ufak kaşıntılar saptanması üzerine, yapılan laboratuar testlerinden sonra, çok düşük bir ihtimalle de olsa cillte kaşındı ve solunum rahatsızlıklarına neden olabileceği gerekçesiyle bu karara varıldı. Tüketiciler aldıkları bu ürünleri herhangi bir Levi's bayisine iade edip, parasını geri alabilecek.

PARLAK KUMAŞ
Levi's, pantolon ve ceketlere hafif parlak görünümü veren yıkama tekniğini ilk kez bu üründe kullandı. Parlak görünüm sağlaması için, dikilen ürün özel bir teknikle yıkama merkezlerinde yıkanıyor. Ağustos başında Avrupa'daki diğer ülkeler koleksiyonu bayilerine sevketmeye başladılar. Türkiye Levi's ise sevkiyata 15 Ağustos'ta başladı. Levi's Türkiye yetkilileri, fiyatı 94 milyon lira olan ürünün 50-100 adet arasında satıldığını tahmin ediyorlar.

Ancak Türkiye'de de tüketiciden henüz bir şikayet gelmedi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır