kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

50 dolar fon utanç verici


ASO Başkanı Çağlayan yurtdışı çıkışlarda TL yerine dolar üzerinden harç alan hükümeti eleştirdi
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, yurtdışına çıkışlardan alınan 50 dolarlık harç uygulamasını eleştirerek, ''sizlere şu pasaportumu gösterip, bu pasaportumdan özellikle utandığımı ifade etmek istiyorum'' dedi.

Yıllar öncesinde yurtdışına çıkışlarda pasaportlara kamera, fotoğraf makinesi gibi notlar düşüldüğünü ifade eden Çağlayan, kendilerinin de vize almak için bu pasaportlarla konsolosluklara başvurduklarını kaydetti.

2001 senesine gelinmiş olmasına rağmen yurtdışına çıkışlarda alınan 50 dolarlık harç nedeniyle pasaportlara bir pul yapıştırıldığını ve bu konuda değişen bir şeyin olmadığını vurgulayan Çağlayan, pasaportunu göstererek utandığını söyledi.

Devletin hiçbir hizmet vermeden 50 dolarlık harç aldığını bunun tamamen haksız bir uygulama olduğunu, yine söz konusu harcın TL bazında ve havaalanında alındığını anlatan Çağlayan, bu uygulamanın kaldırılmasını istedi.

Çağlayan, söz konusu harcın 75-80 veya 100 milyon olarak istenilen bir rakamda TL bazında belirlenmesi gerektiğini vurgularken, ''Siz TL'nin itibarını bir taraftan verirken, benim itibarımı sarsmayın. İşadamı olarak benim pasaportuma yapıştırılan bu pulu benim itibarımın kaybı olarak gördüğümü de özellikle ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Üç ayda işsizlik daha da arttı
ASO her 3 ayda bir yaptıkları Ankara sanayinin içinde bulunduğu durumu saptamaya yönelik, Nisan ve Haziran dönemine ilişkin anketin sonuçlarını açıkladı. 900 üyenin verdiği bilgiler şöyle: Firmaların Mart 2001'de 28 bin 799 olan çalışan sayısı Haziran 2001 sonunda yüzde 21'lik bir azalışla 22 bin 807'ye düştü. Firmaların yüzde 40'ın yılın geri kalan kısmında istihdamda azalış bekliyor.Yüzde 62'si iç satışlarının yüzde 56 azaldığını söyledi. Firmaların yüzde 76'sı da finansman sıkıntısı çekiyor.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır