kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


ABD'de tecavüz arttı
ABD Adalet Bakanlığı'nın raporlarına göre ülkede her 90 saniyede bir kadın tecavüze uğruyor. Bunun yanı sıra ülkedeki kadınların yüzde 52'si hayatlarının bir döneminde mutlaka cinsel tacize uğruyor. Tecavüz suçunun tırmandığı ülkede, televizyon kanalları ve dernekler, tecavüze karşı kampanyalar yürütüyor.

"Ben kahraman değilim"
Geçen Cuma Toronto-Lizbon seferini yaparken havada motorları duran Air Transat'a ait uçağı planör gibi kullanarak 304 yolcusunu mutlak bir ölümden kurtaran pilot Robert Riche, düzenlediği bir basın toplantısında yaşadıklarını anlattı. Pilot Riche, "Kahraman değilim, görevimi yaptım. Hiçbir pilotun isteyebileceği bir durum değildi" diyerek uçağı rüzgarın da yardımıyla indirmeyi başardığını söyledi.

Paha biçilmez koleksiyon
Hindistan'ın Yeni Delhi Ulusal Müzesi'nde sergilenen 173 parçalık mücevher seti göz alıyor. Bir zamanlar Güney Hindistan'daki Haydarabat'a hükmedenlerin kullandığı 200 yıllık mücevherlerin piyasa değerinin 2 milyar dolar (yaklaşık 2.8 katrilyon lira) olduğu belirtiliyor. Hint hükümeti koleksiyonun denizaşırı ülkelere satılmaması için uzun süre çaba harcamıştı. Mücevherler daha sonra Haydarabat'ta sergilenecek.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır