kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yine CASA faciası


Malaga-Melilla seferini yapan CN-235 yolcu uçağı dün acil iniş yapmak isterken yere çakıldı. Uçaktaki 44 kişiden 4'ü öldü 16'sı ağır yaralandı

ACİL İNİŞ İZNİ İSTEDİLER
Geçtiğimiz aylarda ardı ardına meydana gelen 3 kaza ile Türkiye'yi yasa boğan CASA firmasının CN-235 uçağı, bu kez de İspanya'da düştü. 4 kişi öldü, 16 kişi ise yaralandı. Binter Mediterraneo Havayolları'na ait çift motorlu yolcu uçağı, günlük Malaga-Melilla seferini yapıyordu. Ancak uçak TSİ 11.00 civarında Pablo Picasso Havalimanı'na inişe geçtiğini sırada, pilot, Malaga kontrol kulesini arayarak acil iniş yapması gerektiğini bildirdi.

200 METREDEN OTOYOLA ÇAKILDI
Yaralı kurtulan yolcuların ifadesine göre uçağın sol motoru ve pervanesi durdu. Hızla irtifa kaybeden uçak, havalimanının pistine inemeyerek hemen yanındaki otoyola burnunun üstüne çakıldı. 44 yolcu ve mürettebat, 200 metreden yola çakılan uçağın içinde sıkışarak mahsur kaldı. Yolculardan yaralı olmayanlar, ancak yarım saat sonra acil çıkış pencerelerinden birini kırmayı başardı.

2 FRANSIZ 2 FASLI ÖLDÜ
Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, durumu hafif olan yaralılara anında müdahale ederken ağır yaralı olduğu belirtilen 4 kişi hastanede ameliyata alındı. Uçak burun üstü çakıldığı için pilotlar ile ön sırada oturan yolcuların en ağır yaralananlar olduğu açıklandı. Kazada ölenlerin ikisinin Fransız, diğer ikisinin ise Fas asıllı oldukları belirtiliyor. Uçağın düştüğü otoyol, yola yayılan yakıt nedeniyle uzun süre trafiğe kapatıldı..

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞMUŞTU
Geçtiğimiz Ocak ve Mayıs ayları arasında Türkiye'de meydana gelen 3 kazada, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait CASA CN 235'ler düşmüş ve 41 kişi hayatını kaybetmişti. Kayseri Bünyan'da 19 Ocak'ta meydana gelen kazada uçak burun üstü çakılmış ve 3 askerimiz şehit olmuştu. Mayıs ayında Malatya'da meydana gelen kazada 34 askerimiz şehit olurken 2 gün sonra test uçuşu sırasında bir CASA daha düşmüş ve bir Türk 3 İspanyol yaşamını yitirmişti. Kazadan sonra uçakların uçuşları durdurulmuş ancak İspanyol CASA firması yetkilileri ard arda gelen bu kazaları tesadüf olarak yorumlamıştı.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır