kapat
30.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hızı dünyaya sevdiren Alman


Formula 1 yarışlarının bugün dünyada 350 milyon izleyicisi var. Bu ilginin artmasında en büyük pay ise Schumacher'in
Dünyaca ünlü TIME dergisi, bu haftaki Avrupa baskısında Formula 1 yarışçısı Michael Schumacher'i kapak konusu yaptı. Schumacher, yıllar sonra Formula 1 yarışını dünyanın en çok izlenilen yarışlarından biri yapmayı başaran isimlerden biri... 32 yaşındaki Alman yarışçı için 'Şampiyon' ifadesini kullanan TIME dergisine göre, yıl içinde yapılan 17 yarışı dünyada 350 milyon insan izliyor.

REKOR KIRACAK MI?
Peki niye? TIME'a göre, yaşanan Formula 1 çılgınlığının tek nedeni Schumacher. 4'üncü şampiyonluğunu 4 yarış kala ilan eden Schumacher, rekora gidiyor. Kariyeri boyunca 51 yarış kazanarak, ünlü yarışçı Alain Prost'un rekorunu egale eden Alman pilot, 2 Eylül'deki Belçika yarışını kazanırsa, bir rekor daha kıracak. Ancak onun gözü 1957'den bu yana kırılamayan "en çok şampiyon olan yarışçı" unvanında. 1957'de Juan Manuel Fangio, 5 kez şampiyon olarak tarihe geçti. Schmacher'in eski takım arkadaşı Eddie Irvine'a göre, Schumacher 7 kez şampiyon olup köşesine çekilecek.

BABAM TOP OYNUYOR
Elde ettiği başarılara rağmen şımarmayan, hâlâ çalışan Schumacher, gece gündüz bilgisayar ekranı başında antrenman yapıyor. Sürekli daha iyisi için düşünüyor. Ferrari ile sözleşmesinin bitmesine 3 yıl daha var. Ferrari şirketi yetkilileri, Schumacher'i "Ferrari'ye daha çok kazandırmak için çalışan adam" diye tanımlıyor.

Alman pilot gerçekten hırslı mı? Bu sorunun cevabını Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo veriyor:

"Schumacher kaza yapmış, ayağı kırılmıştı. Hepimizin morali bozuldu. Birkaç yarışa çıkamamıştı. Evde dinlendiğini söylediler bana. Ona moral olsun, ayağa kalkmasına yardımcı olsun diye aramak istedim. Kızı çıktı telefona ve 'Babam şu anda bahçede top oynuyor. Gelemez' dedi..."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır