kapat
25.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kadın maymun olunca...


Tim Burton, yeni versiyonunu çektiği 'Maymunlar Cehennemi'nde sevgilisi Lisa Marie'yi de maymuna çevirdi! Marie, içindeki maymunu bu filmde keşfetti...
Yakında Türkiye'de de gösterime girecek "Planet of the Apes-Maymunlar Cehennemi" filmi, sıradışı yönetmen Tim Burton'un son eseri... Ancak aktörlere soracak olursanız, filmde maymunu oynamak hiç de zevkli bir şey değildi. Sebebi, rol icabı girdikleri boğucu kostüm ve makyajlar tabii. "Yapma dişler yüzünden konuşamıyor, yapıştırılan kulaklar yüzünden duyamıyorduk. Süper klostrofobikti" diyor filmde 'Ari' adlı maymunu canlandıran aktris Helena Bonham Carter.

Ancak maymun rolünden sıkılmayan tek bir oyuncu vardı; maymun politikacının karısı Nova'yı oynayan Lisa Marie. 32 yaşındaki Marie, filmin yönetmeni Burton'la dokuz yıldır birlikte. Şimdiye dek Burton'un "Ed Wood" ve "Sleepy Hollow" gibi filmlerinde küçük roller almış. Burton ise sevgilisinin bir maymuna dönüşmesinden hoşnutmuş...

Diğer aktörlerin ve hatta Burton'un aksine, Lisa Marie gerçek bir maymun tutkunu. Çocukken yatağı oyuncak maymunlarla doluymuş, King Kong'a bayılırmış. Bu yüzden maymun gibi davranmak için alınan eğitime bayılarak katılmış. US Weekly dergisi, altı saat süren zorlu makyaj sürecini Lisa Marie'ye anlattırmış.

03:30 GÜNAYDIN!
Gün başlıyor. Genelde gece yarısına kadar çalışıp birkaç saat sonra makyaj için sete dönmek zorundaydık. Bu müthiş kostüm, makyaj ustası Rick Baker'in marifeti. Jim Carrey'in "The Grinch" filmindeki tiplemesini yaratan Baker'in altı Oscar ödülü var. Chihuahua köpeğim ise bu uzun mesaide bana arkadaşlık etti.

05:00 NASIL GÜZEL MİYİM?
Makyörler bu noktada lateks kafa ve kulaklarımı yapıştırmış. Bir hava fırçasıyla renklendirmeyi yapıyorlar. Bu süreçte rock dinledik; Beatles ya da Pearl Jam gibi, böylece enerjimizi üst seviyede tutuyorduk.

06:00 ANNECİM!
Elimdeki, kendi kafamın gerçek modeli. Üzerindeki iğneler, maymun 'yüzüm' formunu kaybetmesin diye üzerine tutturmak için. Filmden önce hepimizin kafasının kalıbını aldılar. Sadece burnundan nefes alabiliyorsun, 15 dakika sürüyor. Klostrofobikler buna dayanamaz.

09:30 SON DAKİKA RÖTUŞLARI
Çekime girmeden önce makyajım tamamlanıyor. En büyük problem, nefes alabilmek değildi. Makyaj tüm suratı kapladığından burnun akarsa saatlerce o şekilde dolaşmak zorundasın. Makyaj çıktığında ise yeniden doğmuş gibi oluyordu.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır