kapat
25.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

En seksi giysinin patroniçesi


Sibel Üney, 32 yaşında Levi's'ın Türkiye genel müdürü oldu. Üney'e göre genç bir kadın olarak böyle bir göreve getirilmesi çok doğal. İşine yamalı jean'le giden, genç ve dinamik biri çünkü... Şirketin felsefesiyle şıp diye örtüşüyor bu tanım
Dünya çapında bir markanın Türkiye temsilciğinin başına genç bir kadının getirilmesi iş dünyasında çok sık rastlanan bir durum değil. Ama Levi's'ın Türkiye genel müdürü Sibel Üney (32), bunda şaşılacak bir şey görmüyor... Zira şirketin hitap ettiği kesimi o temsil ediyor.

* Levi's'ın genel müdürü olduğunuzdan beri blue jean mi giyiyorsunuz?

Öyle oldu. Blue jean aşkım kabardı. Aslında hep blue jean giyerdim ama buraya geldiğimden beri dayanamıyorum ve kendimi bu anlamda çok şanslı buluyorum.

n Daha önceki işinizde de aynı giyim rahatlığına sahip miydiniz?

İnci kolyeler, pantolon, ceket, etek takımlar vardı gardırobumda. Şimdi bunlar git gide azalıyor. Blue jeanle işe giden tek genel müdürümdür herhalde. Yamalı blue jeanle de işe gelebiliyorum.

ŞİRKETLERE SPOR KIYAFET ÖNERİSİ
* İnsanların istedikleri kıyafetlerle işe gitmelerinden yana mısınız? Önemli bir toplantıya blue jeanle gidilebilir mi?

Bu konuda artık farklı bir yaklaşım var. Günümüzde birçok şirket cuma günleri kravat takma zorunluluğunu kaldırıyor. Ancak hem spor hem de şık olmak konusunda bazı sıkıntılar olduğu da ortada. İnsanların iş yerlerinde rahat olmaları gerekir. Rahat olmak, salaş olmak değildir. Biz şimdi şirketlere bazı kombinasyonlar yaratıyoruz. Nasıl hem rahat hem de şık olacaklarını gösteren bir hazırlık yaptık.

* Bu çalışmalar yapılırken kadın-erkek ayrımı yapılıyor mu?

Bizim ürünlerimizin çoğu unisex. Ancak herkes farklı

ürünlerden kendi tarzını yaratabilir. Bir beden büyük blue jean ya da küçük blue jean çok farklı bir tarz oluşturmanızı sağlar.

EN SEKSİ 501
* Rahatlık ön planda olabilir ama blue jean aynı zamanda seksi bir giysi değil mi?

Öyle. Bu benim şahsi fikrim. 501'in en seksi giysi olduğunu düşünüyorum. Mağazalara gidince özellikle genç kızların daha seksi görünmek için dar pantolonların içine girmeye çalışmalarını izliyorum. Seksi olmak şimdi trend.

* Bir blue jean'i gösteren en önemli özelliği kalçalardaki duruşu. Siz bakar mısınız kalçalara?

Çok önemlidir bu blue jean için. Çok iyi seçilmiş bir blue jean kalçanızı olduğundan çok iyi de gösterebilir.

* İyi bir bule jean'de olması gereken üç özellik nedir?

Üzerinize oturması, kumaş ağırlığı ve kumaş rengi yani kumaşın yıkanma şekli olması gerekenler. Bütün blue jean'ler için aynı kumaş kullanılıyor, yalnızca farklı yıkamalar yapılarak kumaşlar arasında fark yaratılıyor.

Göbekli yönetici olmaz!

* Genç yaşta yönetici olmak neleri gerektiriyor?

Takım oyununa inanıyorum. İnsanlar ekipleriyle başarılı olurlar. Bence yöneticilik budur. Genç, dinamik biriyim. Genel müdürlükte de 45 yaşın üzerinde kimse çalışmıyor. Yaş ortalamasına bakıldığında en genç şirketlerden biriyiz. Böyle bir şirketin göbekli, saçları dökülmüş bir genel müdürü olamaz.

* Bir kadın genel müdürle birlikte kadın çalışan sayısı artar mı?

Zaten kadın-erkek sayısı eşit. Bayilerimiz arasında da kadınlar var. En başarılı beş bayiden biri kadın. Özendirici olacağını düşünüyorum ama biz kadın erkek ayrımı yapmıyoruz.

* Kriz sizi ne kadar etkiledi?

Krizde yüzde 5 pazar daralması yaşadık bugüne kadar. Pazarın yüzde 70 daraldığı düşünülürse bu çok olumsuz bir durum değil. Temmuz indiriminde elimizde mal kalmadı. İşsizlikten şikayetçi olunan bir dönemde biz yönetici arayışı içindeyiz. Ben krizi olumlu yorumlama eğilimindeyim.

Portre: Sibel Üney
Sibel Üney, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun. İş hayatına 1992 yılında Pepsi Cola'da başladı. Frito Lay'de zincir mağazalar müdürü olarak çalıştı. 1995-1997 yılları arasında Johnson and Johnson'da ulusal zincir mağazalar müdürlüğü ve satış müdürlüğü yaptı. 97'den bu yana Levi's'da çalışıyor.

ELİF ERGU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır