kapat
19.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yaz akşamlarında Lacivert modası


Lacivert borsacı üniformasıdır kim giyer yaz akşamlarında demeyin. Fatih Köprüsü'nün altındaki Lacivert Restorandan bahsediyoruz. Gidin Akdeniz mutfağının enfes lezzetlerini deneyin
1960'lı yıllarda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen altına yapılan ikiz yalının şimdiki ismi Lacivert Restaurant. Mekanın duvarları konuşuyor, diyor ki: "1960 senesiydi İstanbul'a gözlerimi açtığımda... Boğaziçi'yle tanıştık, nice hikayelere tanıklık etmekle geçti ömrüm. Kimler gelip geçti şöminemin başından, rıhtımımdan; Türkan Şoray, Filiz Akın, Emel Sayın, Ediz Hun... 150'den fazla Türk filminde mekan olarak kullanıldım. Hatırlıyorsunuz değil mi? İstanbul tutkunlarıyla paylaştım günlerimi, gecelerimi. Boğaziçi'nin lacivert sularına yansıdı yüzüm, kendimi gördüm."

Lacivert Restaurant'ın 300 kişiye birden aynı anda hizmet veren bahçesi son günlerde dolup dolup taşıyor. Ama kimse haksız değil. Çünkü mekan müşterilerine, eşine az rastlanacak bir gece yaşatıyor.

Lacivert'te akşam, gün batımında buzlu bir içki ile başlıyor. Güneş Boğaziçi'nin sularına gömüldüğü anda deniz, Lacivert'in adına yakışır bir şekilde lacivert oluyor.

Mönü Akdeniz mutfağının izlerini taşıyor. Şef ise liman lokantalarında uzun dönemler çalışmış olan Hüseyin Ceylan. Portekiz usulü karides, Lacivert steak, Porto şarabı soslu dana pirzolası, vişne soslu ördek, alaturka deniz ürünleri çorbası, limonlu parfe, çikolata soslu profiterol özel tatlardan bazıları...

Lacivert'e ulaşım gayet kolay. Arabanız ile gelirseniz park sorunu yaşamıyorsunuz. Ayrıca her gün saat 11'den itibaren Rumelihisarı'ndan Lacivert'in teknesine binerek de mekana ulaşabilirsiniz. İki yaka arası sadece 5 dakika...

Adres: Körfez Cad. 57/A Anadolu Hisarı, Tel: 0216 413 42 24.

Şefin önerisi

Robespierre (1 porsiyon)
* Malzemeler: 125 gr bonfile, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tutam taze karabiber, 1 tutam biberiye, 1 küçük demet roka, Tuz ve baharat karışımı, Yarım limon

n Hazırlanışı: Bonfile ince ince dilimlenir ve düz tabağa dizilir. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir. Daha sonra tuz ve baharat karışımı serpilir ve 3-4 dakika salamandrada pişirilir. Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış roka eklenir ve limon sıkılarak servis yapılır. Bonfilenin dilimlenmesi çok önemlidir. Eğer etler çok ince olursa kurur yada kalın olursa pişmez.

Sofra terasta içli köfte
Cümle alemin dilinden düşürmediği Sofra London'ın içli köftesi yedi cihana nam salıyor. Taksim ve Haliç manzaralı terasın esintisi ile çok iyi gidiyor

Sofra London Mayıs 2000'de açıldı. İngilizlere Türk mutfağını sevdiren, Londra'da açtığı restoranları tıklım tıklım dolduran Hüseyin Özer'e, Türkiye'de de bir restoran açma fikrini Hıncal Uluç vermişti. Özer şimdilerde Uluç'u dinlediğine çok mutlu. Çünkü Sofra London'ı en az İngilizler kadar İstanbullular da sevdi.

Sofra London'ın yazlığı Tepebaşı'ndaki Cartoon Otel'in terasına taşındı. Yedi tepeli şehrimizin en güzel manzaralarını bir bir saymaya kalksak Haliç manzarası açık farkla önde gider. Bunun farkına varan işletmeciler Taksim ve civarına teras mekanları açmaya başladılar. Furya, Nu Teras ile başladı. Arkasından Beşinci Kat'ın terası geldi. Ve şimdi de Sofra Londan terasa taşındı. En sıcak gecede bile terasta tatlı bir esinti oluyor ve siz rahatlıkla yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.

SÜPER MEZELER
Sofra London'da yemek klasik sushi tabaklarına azar azar konmuş Türk mezeleriyle başlıyor. 15 çeşit soğuk 15 çeşit sıcak meze var ama tabii ki bunların hepsi bir tabağa sığmıyor. Seçmeniz gerekiyor. 'Karışık mezeler mönüsü' başlığında yedi çeşit meze sizin için seçilmiş. 'Geniş, karışık mezeler mönüsü'nde ise on çeşit meze bulunuyor. Sofra'nın mönüsünde humus, içli köfte, tarama, kısır, ezme salata gibi klasik mezeler alışıla gelmiş tariflerin dışında, kendisine has bir yorumla pişirilerek hazırlanıyor. Örneğin içli köfte iri bulgurdan yapılıyor, fıstıklı muska böreği önce süte batırılıp sonra kızartılıyor.

Ana yemeklerde ise piliç ızgara, köfte, kuzu şiş, sofra usulü yoğurtlu kebap çok beğeniliyor. Tatlılarda ise krem brule ve kuru baklavayı mutlaka deneyin.

Adres: Cartoon Hotel yanı, Tarlabaşı Bulvarı No:36, Taksim-İstanbul

SİBEL ARNA

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır