kapat
19.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

ARİF'İN TAKVİMİ


* 20 Ağustos Pazartesi: Sadri Alışık Çolpan İlhan ile evlendi (1969).
* 21 Ağustos Salı: Troçki Meksika'da öldürüldü (1940). Mona Lisa çalındı (1911).

* 22 Ağustos Çarşamba: Beşiktaş ilk defa İstanbul şampiyonu oldu (1924). Bülent Ecevit Rahşan Aral ile evlendi (1946).

* 23 Ağustos Perşembe: Atatürk kıyafet devrimi için geziye çıktı (1925).

* 24 Ağustos Cuma: Yazar Jorge Luis Borges doğdu (1899).

* 25 Ağustos Cumartesi: Ankara Yüksel Caddesi'ne, iki tane dev İnsan Hakları Evrensel Bildirisi raporu kondu (1990).

* 26 Ağustos Pazar: Türkiye İş Bankası Ankara'da kuruldu (1924).

Haftanın alıntısı
Nurullah Ataç, Mehmet Akif'in şiirlerini hiç sevmez ve 've' yi de hiç sevmezdi; son yazılarında bu kelimeyi hiç kullanmamıştır. Şöyle derdi: "Şiirden anlamak Mehmet Akif'in şair olmadığını anlamakla başlar!" Mehmet Akif'in 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' mısrasından esinlenerek kedisinin adını Medeniyet koymuştu. Ve Medeniyet'in de tek dişi vardı ağzında.

Bu bilgiler Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd. tarafından yayımlanan Arif Takvimi'nden alınmıştır.

GİYİM KÜLTÜRÜ
Erkek ceketi nasıl katlanır? Ben bu konuda başarısızımdır. Büyük bir kendini beğenmişlik ve özgüvenle yaparım, katladığımı sanırım, sonra bir bakarım aslında hiç olmamış. İşte ben ve benim gibiler için Mithat Selection 'Giyim Kültürü Notları' kitapçıklarının beşincisinde bu konuya özel bir yer ayırmış. Tabii esas konu, 'seyahat bavulu.' Bir seyahate çıkmadan önce eşya ve giysilerin en akılcı ve pratik biçimde bir bavula nasıl yerleştirilmesi gerektiğine dair ipuçlarının yer aldığı kitapçık Mithat Selection Mağazaları'nda ücretsiz olarak veriliyor.

Tel: 0212 282 84 30.

MÜZE ŞEHİRDE BELGESEL
Hiç Safranbolu'ya gittiniz mi? Zamanla müze haline gelen kentte 20 Ğ 23 Eylül tarihleri arasında Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin ikincisi gerçekleşecek. Festival dört gün boyunca amatör ve profesyonel kategorideki belgesel film ve fotoğraf yarışmaları başta olmak üzere, çeşitli etkinliklerle yoğun bir programa ev sahipliği yapacak. Ayrıca bu yarışmaların seçici kurulları tanınmış belgeselci, sanatçı, gazeteci ve akademisyenlerden oluşacak. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 0312. 468 68 71'i arayabilirsiniz.

YATAKTA SİNEMA
Bu sıcaklarda Antalya'da iseniz ve ne yapacağınızı şaşırıyorsanız size CineBonus'u önereceğim. Bu stadyum tipi sinema geçtiğimiz ay açıldı. İçinde oksijen ve nem kontrollü klimalar var. Hadi bunu geçin, çift kişilik yatar koltuklar var. Ayaklarınızı uzatıyor, sevgilinize sarılıyor ve de filmi seyre dalıyorsunuz. CineBonus'un içinde sekiz salon var, dolayısıyla film çeşidinde de sıkıntı çekilmiyor. BonusCard üye kuruluşu olan sinemada Bonus Card sahipleri hem sinema bileti, hem de yiyecek içecek alışverişinde yüzde 5 bonus kazanacaklarmış. Birikmiş bonuslarla da bedava film izleyebileceklermiş. Tel: 0242 230 14 14.

BİR SESİN HİKAYESİ
Anılardan hoşlanır mısınız bilmiyorum fakat Türkiye'nin önemli seslerinden Tülay German'ın anılarını anlattığı kitabını okumanızı öneririm. 'Düşmemiş Bir Uçağın Kara Kutusu'nda German çocukluğundan başlayarak yaşadıklarını anlatıyor. As Kulüp'te şarkı söylerken yaşadıkları, Erdem Buri'nin peşine takılıp 1966 yılında yurtdışına çıkışı, bazı şarkıları sırf popüler olma ihtimali yüzünden nefret ede ede söylemesi... O zaman da aynı teraneymiş yani. German tüm bunları sohbet eder gibi anlatmış. Kitap Çınar Yayınları'ndan çıktı.

asliperker@yahoo.com

Aslı E. Perker

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır