kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sıcak tokalaşma


Ulusal güvenlik tartışmaları sonrası Mesut Yılmaz ve Hüseyin Kıvrıkoğlu, ilk kez Deniz Kuvvetleri'nin devir teslim töreninde basın önünde tokalaşıp poz verdiler
Emekliye ayrılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil görevini dün yapılan törenle Oramiral Bülent Alpkaya'ya devretti. Törenin en ilginç anı ise, ulusal güvenlik tartışmasını Türkiye'nin gündemine taşıyan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun ilk kez basın önünde tokalaşmaları oldu. Törende veda konuşması yapan Oramiral Erdil, yarım asra yaklaşan askerlik hayatında kendisini en çok mutlu eden gelişmenin Türk denizcisinin niteliğindeki yükseliş olduğunu söyledi ve "15 yaşında Deniz Lisesi sınavlarını kazanarak yarım asır sürecek bir yolculuğa çıktım. Heybeliada'da 1953 yılında başladığım bu yolculuğu bugün bitiriyorum. Vardığım bu limanda 48 yıl geriye baktığımda gördüklerim ve yaşadıklarımı hatırlamak bana heyecan ve gurur veriyor" dedi.

EŞİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Törende Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralan Oramiral Bülent Alpkaya'nın eşi Keriman Alpkaya'nın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Alpkaya mendili ile gözyaşlarını sildikten sonra çantasından çıkardığı küçük aynaya bakarak makyajını da tazeledi. Törenin ardından emekliye ayrılan Erdil, denizcilerin "Çipavira" töreniyle uğurlandı.

KALABALIK KATILIM
Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi, TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Başbakan Bülent Ecevit ve eşi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ve eşi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve eşi, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Milli Savunma Bakanı Sebahattin Çakmakoğlu, Maliye Bakanı Sümer Oral, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu ve kuvvet komutanları katıldı.

Cengiz Uysal

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır