kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bakan Türk: Kaset ertelemeye girebilir


Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Tayyip Erdoğan'ın 1992'deki konuşmasıyla ilgili henüz Adalet Bakanlığı'ndan izin istenmediğini söyledi.
Bakan Türk, 1999'da çıkartılan basın ve yayın yoluyla işlenmiş suçlara ilişkin dava ve cezaların ertelenmesine dair kanuna, ifade özgürlüğünün sadece basın-yayın yoluyla işlenmiş suçlar bakımından değil, toplantı seminer, sempozyum, panel gibi yerlerde yapılmış olanların da alındığını hatırlattı. Türk, "Erdoğan partiden ayrılmalı mı?" şeklindeki bir soru üzerine de, bu konunun yargıya intikal ettiğini kaydetti.

"Adalet Bakanlığı'nın bu konuda tavrı nedir?" şeklindeki bir soru üzerine ise Türk, "Bakanlığın bu konuda bir tavrı yok. Bakanlığın kurulmuş olan bir siyasi parti hakkında veya onun genel başkanı hakkında herhangi bir tavrı yok. Yetkili merciler kendi görevlerinin gereğini yapmaktadırlar. Anayasa Mahkemesi o konuda karar verecek. Ancak, eski konuşma basın ve yayın yoluyla işlenmiş suçlara ilişkin dava ve cezaların ertelenmesi kapsamında değerlendirilebilir" diye konuştu.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır