kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Meclis'te oda kapmaca


SP'liler "Onlarla aynı katta olamayız", AKP'liler "Daha çok oda istiyoruz" deyince Meclis Başkanlığı çileden çıktı
Fazilet Partisi'nin sonra bölünen ve Meclis'e iki ayrı parti grubu olarak giren Saadet ve AK partililerin "oda kavgası" Meclis Başkanlığı'nı bunalttı.

FP döneminde "gelenekçiler" ve "yenilikçiler" olarak bölünen iki grup, önce camilerini ayırmıştı. İki parti arasındaki en büyük kavga ise, Meclis'e yerleşme konusunda çıktı.

Meclis Başkanlığı, SP Genel Başkanı Recai Kutan'a ait makam odasının ikiye bölünüp Ak Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesi düşüncesinden "Nezaketsizlik olur" gerekçesiyle vazgeçti. FP'nin ikinci kattaki odalarının tümüne yerleşmeyi planlayan SP'liler de, odaları paylaşmamak için "Biz onlarla aynı katta olmak istemiyoruz" dediler. Meclis Başkanlığı, bunun üzerine iki partiyi TBMM binasında birbirine en uzak noktalara yerleştirmek için formül aradı. Son olarak Plan-Bütçe Komisyonu'nun da bulunduğu birinci kat koridorundaki odaların AK partililere tahsis edilmesine karar verildi. Ancak bu kez de AK Partililer, Grup Başkanı için bir, Grup Başkanvekilleri için üç ve katip üyeler için iki olmak üzere 6 oda istediklerini belirttiler ve bu odalarının tümünün aynı koridorda bulunmasında ısrar ettiler. Plan-Bütçe Komisyonu toplantı salonu ile komisyon uzman ve personelinin çalıştığı odaları boşaltmadan, Ak partilileri bu koridora sığdırmanın mümkün olmadığını gören TBMM Başkanlığı, şimdi yeni formül arıyor. Bu arada FP'den boşalan tüm odaları kullanma eğilimindeki SP'lilere de "FP'nin 100 milletvekili vardı. Bu odalar, 40 kişilik SP'ye verilemez" diyen TBMM Başkanlığı, FP grubunun toplantı salonunun anahtarını da SP'lilere teslim etmedi.

Şebnem HOŞGÖR

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır