kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

En coşkulu şakşakçı çiçekçi enişte çıktı


Erdoğan'ı alkışlayanlardan Nazlı Ilıcak'ın eşi Emin Şirin, Erdoğan döneminden beri belediyenin gül ihtiyacını karşılıyor
Tayyip Erdoğan, önceki gün Kalyon Otel'de düzenlediği basın toplantısını "halka açık bir toplantı" olarak niteleyip, toplantıya gelen "şakşakçılar" için de "Partinin örgütü henüz yok. Dolayısıyla oraya gelenler partili değil, halktır. Duyan gelmiştir" iddiasında bulundu. Erdoğan, "Halktan bu kadar ürkmeyin" diye de ekledi.

GÜLLERİN SAHİBİ
Erdoğan'ın "halk" olduğunu söylediği kişiler arasında, bir kişi dikkat çekti. Erdoğan'ı ençok alkışlayan, hatta zaman zaman "Bravo" diye bağıran bu kişi, Nazlı Ilıcak'ın eşi Emin Şirin'di.

FP'nin kapatılmasına neden olduğu gerekçesiyle milletvekilliği düşen Nazlı Ilıcak'ın eşi Emin Şirin'in, İstanbul Belediyesi ile Erdoğan döneminden başlayan yakın ticari ilişkileri bulunuyor. 1994'de Erdoğan belediye başkanlığını kazanınca, Şirin de "Şirin Çiçekçilik AŞ" adlı bir firma kurdu ve belediyeye parklara ekmesi için çiçek satmaya başladı. Şirin, aynı zamanda belediyeye 600 bin dolarlık ithal gül satan Gardenia şirketinin de ortağı. Gardenia şirketi ise, Fransız Meilland şirketinin Türkiye'deki lisanslı üreticisi. Meilland güllerinin pazarlamasını, Türkiye'de sadece Emin Şirin yapıyor ve Türkiye'ye giren her ithal gülden komisyon alıyor.

Belediyenin aldığı binlerce ithal gül ile diğer çiçek ve bitkiler öncelikle belediyenin BİT'lerinden Ağaç A.Ş'de kalıyor ve bu şirket de dilediğine işi ihalesiz veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2001 yılı için çiçek ve fidan alımına 16 trilyon liralık bir bütçe ayırdı.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır