kapat
25.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kendi silahıyla vuruldu


"Refahlı hanımlar 10 gram kahve ve bu kasetlerle evlere gidiyor, kahve içip, birer kaset bırakıyor"
"16 bin kahve ve kaset dağıttık. 10 gramdan 3 fincan çıkıyor, demek her evde 120 yıllık hatırımız var"

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, şeriat yanlısı görüşler ortaya koyduğu kasetlerin "oligarşik güçlerin komplosu" değil, seçim öncesi hazırlanan "propaganda" kasetlerinden olduğu ortaya çıktı. Refahlı hanımlar, 10'ar gramlık Refah Kahvesi paketleri ve propaganda kasetlerini kapı kapı dolaşıp dağıttıkları bu kasetler, İstanbul'da en az 16 bin evde bulunuyor.

Erdoğan, bu gerçeği basına yansıyan Ümraniye konuşmasının kaydedildiği kasette de itiraf ediyor. Kasetin çok sayıda kopyasında "Refah Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı / Hakka Dayalı Halk Yönetimi" yazılı etiket dikkat çekerken, Erdoğan da kasetteki konuşmasında, Ümraniyeliler'e Bahçelievler İlçesi'ndeki örgütlenmelerini örnek gösteriyor.

Refah'lı kadınların kapı kapı dolaşarak 16 bin aileye propaganda kaseti ve "Refah kahvesi" hediye ettiğini belirten Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürüyor:

"Dikkat edin, 16 bin kahve! Bunu nereden tespit ediyorsunuz? 16 bin kahve hazırladık, 10 gramlık kahve. Şöyle ufacık bir poşetin içinde. Ne kahvesi? Refah Kahvesi. Ve 10 gram kahveyle, 3 fincan kahve içiliyor. Ve hanım kardeşlerimiz gidiyorlar, tık-tık-tık kapıyı çalıyorlar. Hemen, çıkan hanım kardeşe diyorlar ki, biz size 'Bugün Refah Kahvesi takdim ediyoruz'..."

Erdoğan, 3 fincanlık 10 gram kahve paketlerinden 16 bin tane hazırlattıklarını söylüyor, "Bir fincanın 40 yıl hatırı var" hesabıyla her eve bırakılan 3 fincanlık kahvenin hatırının "120 yıl ettiğini" belirtiyor.

Erdoğan, Refahlı hanımların yaptığı propagandayı anlatmaya devam ediyor:

"Hanım kardeşlerimiz, 'Biz kahvemizi içerken şu 20 dakikalık kasetimizi izlerseniz bizleri memnun edersiniz. Ve bu kavga, bu korku toplumunu kaldırıp bunun yerine sevgi, barış toplumunu, kardeşlik toplumunu hep beraber kurmuş oluruz' deyip selam verip ayrılıyorlar.."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır